PREMIJER LIGA: Rapsodija Liverpula, Siti rutinski, Totenhem može i bez Kejna (VIDEO)

Odigrano je šest utakmica u terminu od 16 časova u šestom kolu Premijer lige.

Lider Mančester Siti je posle malo muke u prvom poluvremenu savladao u gostima Svonsi sa 3:1. Ekipa Pepa Gvardiole povela je lepim golom Aguera u 9. minutu. Ipak, svega četiri minuta kasnije Ljorente prvim golom u dresu Labudova poravnava na 1:1. Sa tim rezultatom se i otišlo na odmor. Siti je uspeo da slomi otpor velškog tima u drugih 45 minuta. Aguero je još jednom bio strelac, ovoga puta sa bele tačke u 65. minutu. Konačnih 3:1 postavio je Rahim Sterling u 77. minutu. Mančester Siti je i posle šest odigranih utakmica bez i jednog izgubljenog boda, pa se šepuri na vrhu tabele sa 18 poena. Svonsi ima pet. Kolarov je odigrao čitav meč za pobedničku ekipu.

Najubedljiviji danas bio je Liverpul. Klopova mašinerija pregazila je Hal Siti sa 5:1. Lalana je u 17. minutu doneo vođstvo Redsima. U 30. minutu dogodio se i presudni momenat utakmice, El Mohamadi je napravio penal i dobio automatski crveni karton, a Milner je rezantnim udarcem savladao Maršala i povećao na 2:o. Postigao je Liverpul još jedan gol do odmora, Lalana je sjajno uposlio Manea, koji je lepim šutem pogodio mrežu za 3:0. Hal je uspeo da dođe do počasnog pogodka preko Mejlera u 51. Ipak, već u narednom minutu, Kutinjo prelepim golom vraća domaćinu prednost od tri gola. Konačnih 5:1 postavio je Milner, iz još jednog udarca sa penaltika. Liverpul je sjajan na startu sezone i nalazi se natrećoj poziciji sa 13 bodova, Hal je 12. sa sedam. Marko Grujić ušao je u igru u 74. minutu.

Totenhem je nastavio sa dobrim rezultatima. Sparsi su na krilima sjajnog Sona savladali Midlsboro u gostima sa 2:1. Koreanac je u prvom poluvremenu postigao dva lepa gola, pored toga, Totenhem je proopustio još nekoliko velikih šansi da potpuno nokautira protivnika. Na odmor se otišlo sa vođstvom gostiju od 2:o. Domaćin je u drugom delu zaigrao bolje, što ga je dovelo do gola. Strelac je bio Gibson u 65. Imao je Midlsoboro još nekoliko opasnih napada, ali nije uspeo da dođe do boda, pa Totenhem novim trijumfom izbija na drugu poziciju.

U ostalim mečevima, Bornmut je naneo prvi poraz Evertonu, bilo je 1:0, a jedini gol dao je Stanislas. Sanderlend je nastavio sa katastrofalnim rezultatim. Ekipa Dejvida Mojesa ispustila je prednost od 2:0 na svom terenu i dozvolila zahuktalom Kristal Palasu da slavi sa 3:2. Stouk i VBA odigrali su nerešeno 1:1.