CRVENI ĐAVOLI RAZBILI LISICE: Junajted totalnim fudbalom u prvom poluvremenu zgazio šampiona (VIDEO)

Fudbaleri Mančester Junajteda ubedljivo su savladali Lester u derbi meču šestog kola Premijer lige sa 4:1.

Crveni Đavoli su pitanje pobednika rešili u prvhh 45 minuta kada su stekli prednost od 4:0. Prvih 20-ak minuta utakmice proteklo je u dobroj postavci i igri Lestera, ipak sve se promenilo u 22. minutu. Blind je sjajno centrirao iz kornera, a Smoling je glavom zakucao loptu u mrežu Cilera, Junajted je poveo. Posle tog pogodka ekipa Žozea Murinja igrala je totalni fudbal. Domaćin je stvarao šanse, napadao, pa je do drugog gola stigao u 37. minutu. Pogba je sjajno uposlio Lingarda, a ovaj je još lepše dodao do Mate, koji je rezantnim udarcem savladao golmana gostiju. Do kraja prvog dela Junajted je postigao još dva gola, i oba posle kornera. Prvo je Rašford pogodio posle sjajne akcije Blinda i Mate, a onda je i skupoceni Pogba glavom pogodio za prvenac u dresu Junateda u zvaničnim utakmicama. Bilo je to neverovatno poluvreme Murinjovog Mančestera, u kojem su uživali svi ljubitelji fudbala.

Klaudijo Ranijeri je na poluvremenu odlučio da zameni Vardija i Mahreza, da bi ih odmorio za meč protiv Porta u LŠ. Ušli su Grej i King. Junajted je očekivano spustio tempo, što je Lester iskoristio da umanji prednost. Rezervista Grej je sjajno raspalio po lopti sa nekih 25 metara, De Hea je paradom uspeo samo da ulepša prekrasan pogodak. Posle tog gola, Junajted je bio nešto opasniji, ali promene rezultata više nije bilo. Murinjovi momci su tako prekinuli niz od dva uzastopna poraza u Premijer ligi.

Vredi napomenuti sjajnu igru Pola Pogbe, koji je konačno pokazao bar delić onoga što se od njega očekuje. Najbolji na terenu je bio izvanredni Dejli Blind, a dobru partiju pružili su i Mata, Rašford, Lingard  i Ibrahimović. Junajtedova igra izgledala je dosta bolje bez Runija i Felainija.

Mančester posle šest kola ima 12 osvojenih bodova, dok je Lester sakupio sedam.