BUNDESLIGA: Bajern jedva bolji od Hamburga, Ćićarito heroj Leverkuzena

Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su u gostima Hamburg sa 1:0, dok je Bajer Leverkuzen posle preokreta trijumfovao na gostovanju protiv Majnca sa 3:2 u utakmicama petog kola Bundeslige.

Herta je bila blizu trijumfa protiv Ajntrahta u Frankfurtu, s obzirom na to da je do 93. minuta vodila sa 3:2, ali je Majkl Hektor u sudijskoj nadoknadi vremena savladao golmana berlinske ekipe Runea Jarstejna i doneo svojoj ekipi bod.

U ostalim utakmicama, Augsburg je pobedio Darmštat sa 1:0, dok je Borusija Menhengladbah sa 2:0 bila bolja od Ingolštata.

Hamburg je bio blizu da dođe do boda, ali je aktuelni šampion, Bajern, u 88. minutu ipak stigao do gola i tako nastavio seriju trijumfa, zabelezivši sedmu pobedu u sezoni.

Frank Riberi je u 88. minutu dobro probio po levoj strani, te uputio brzu loptu po zemlji ka drugoj stativi gde ju je sačekao Džošua Kimih i udarcem iz prve savladao Renea Adlera.

Bavarci su tokom celog meča imali inicijativu, a domaćin je najbolju priliku da dođe do gola imao na početku utakmice, ali je udarac Nabilja Bauija s oko sedam metara odbranio golman Bajerna Manuel Nojer.

Srpski reprezentativac Filip Kostić nastupao je od 67. minuta za Hamburg kada je ušao u igru umesto Bauija.

Uzbudljivu utakmicu odigrali su Majnc i Bajer, a gosti iz Leverkuzena su došli do pobede u 92. minutu pogotkom Havijera Ernandesa.

Majnc je dva puta imao prednost, ali je Bajer oba puta brzo preko Čičarita uspevao da dođe do izjednačenja.

Golove za Majnc postigli su Junus Mali u 31, Stefan Bel u 35. minutu. Čičarito je prvo izjednačenje Bajeru doneo u 32. minutu, a svoj drugi gol postigao je u 66.

Bajern Minhen posle pet utakmica zauzima prvo mesto sa 15 bodova, druga je Borusija Dortmund sa 12, a slede Keln, Borusija Menhengladbah, Ajntraht i Herta sa po 10 bodova.

Beta