SERIJA A: Juventus se vratio na prvo mesto, magija Totija u demoliranju Krotonea, Ikardi nastavio da dominira (VIDEO)

U terminu od 20:45 odigrano je devet utakmica u Seriji A.

Juventus se posle ubedljive pobede nad Kaljarijem od 4:0 vratio na prvo mesto. Stara dama je pitanje pobednika rešila u prvom poluvremenu, u kojem je rezultat bio 3:0. Rugani je doveo Bjankonere u vođstvo u 14. minutu. Iguain je četvrtim golom u šampionatu povisio na 2:0, a pet minuta kasnije u 39. Alves je povećao na 3:0. Spustio je tempo Juventus u drugom delu, te je uspeo da dođe samo do još jednog pogodka. Bio je to autogol fudbalera gostiju Ćepitelija u 84. minutu.

Fudbaleri Intera nastavili su sa sjajnim partijama, a ponovo je najbolji bio Ikardi. Neroazuri su upisali laganu pobedu od 2:0. Pitanje pobednika bilo je rešeno posle 17 minuta. Tada smo i videli jedina dva gola na meču. Oba je postigao argentinski napadač. Ikardi je prvo pogodio u 10. minutu, a onda je i sedam minuta kasnije još jednom postigao gol i ispostaviće se postavio konačan rezultat.

Roma je bila ubeljiva protiv fenjerađa Krotonea. Vučica je u Rimu slavila sa 4:0. El Šaravi je doneo svom timu prednost u 26. minutu. Uspeli su momci Lučana Spaletija da postignu još jedan gol pre odlaska na odmor. Ovoga puta strelac je bio Salah, asistent mu je bio Šaravi. Rimljani su u drugih 45 minuta postigli još dva gola. Najbolji momenat na melu dogodio se u 48. minutu kada je Princ Frančesko Toti perfektno uposlio Džeka, koji je potom lobovao istrčalog golmana i povisio na 3:0. Konačnih 4:0 postavio je takođe bosanski napadač u 57. minutu.

Napoli, koji je bio lider pre ovog kola, razočarao je svoje navijače remijem bez golova na gostovanju Đenovi.

Torino Siniše Mihajlovića uspeo je da izvuče bod protiv Peskare u gostima. Rezultat je bio isti kao u Đenovi, a Torino je meč završio sa čak dva igrača manje.

Sa dobrim rezultatima nastavio je Kjevo, koji je u Veroni bio bolji od Sasuola sa 2:1. Palermo je slavio sa 1:0 protiv Atalante u Bergamu, dok su Udineze i Fioreninta odigrali nerešeno 2:2.