GOLEADA U PREMIJER LIGI: Siti nastavio da melje, Arsenal i Lester na nivou, novi debakl Vest Hema

U terminu od 16 časova odigrana su četiri meča petog kola Premijer lige.

Fudbaleri Mančester Sitija nastavili su sa pružanjem sjajnih partija. Oni su na krilima tria De Brujne, Ihenačo, Sterling pobedili na Etihadu Bornmaut sa 4:0. De Brujne je u 15. minutu doneo prednost Građanima lepim golom. Deset minuta kasnije u strelce se upisuje Ihenačo, ali velike zasluge pripadaju i asistentu Sterlingu. 2:0 bio je rezultat prvog poluvremena. Već u 48. minutu Ihenačo je vratio asistenciju Sterlingu, kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu. Konačnih 4:0 postavio je Ilkaj Gindogan, prvencem u Premijer ligi. Pred kraj utakmice zbog nesportskog ponašanja pocrveneo je Nolito.

Arsenal je na gostovanju Halu slavio sa 4:o. Tobdžije su povele golom Sančeza, Ivobi je šutirao, a lopta je na putu do mreže pogodila Čileanca i promenila pravac. Strelac prvog gola je u 41. minutu promašio penal, tj Jakupović mu ga je odbranio, a Hal je ostao sa igračem manje zbog isključenja Livermora. Arsenal je u drugom postigao još tri gola, ali je i primio jedan. Momci Arsena Vengera su do prednosti od 2:o stigli golom Volkota. Usledio je gol Snodgrasa sa bele tačke za 2:1. Ipak, gosti su do kraja dali još dva gola preko Sančeza i Džake, pa su zasluženo slavili.

Lester je konačno zaigrao kako se očekuje. Šampion je na svom stadionu pobedio Barnli sa 3:o. Islam Slimani je postigao prvenac u Premijer ligi i u nadonkadi prvog dela doneo prednost svom timu. Na samom startu drugih 45 minuta, Alžirac je ponovo pogodio. Do kraja utakmice videli smo autogol Bena Mija, što je bilo dovolljno za konačnih 3:0.

Vest Hem je doživeo još jedan težak poraz. Vest Brom je na krilima sjajnog Čadlija pobedio sa 4:0. Domaćin je imao četiri gola prednosti, pogodke su postigli, dva puta Čadli, Rondon i Meklin. Vest Hem je uspeo da ublaži poraz pogodcima Antonija, i Lancinija sa bele tačke.