SADA I ZVANIČNO: Jermeni uložili žalbu, hoće li Štefanek izgubiti zlato?

Olimpijski komitet Jermenije podneo je žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani jer smatra da je jermenski rvač Migran Arutjunjan oštećen protiv Davora Štefaneka u finalu Olimpijskih igara u Riju.

Jermeni su nezadovoljni odlukama sudija u finišu borbe, kada su pri vođstvu Arutjunjana 1:0 zbog pasivnosti dodelili poen Štefanku, koji je doneo zlato srpskom rvaču.

„Oduzeli su nam pobedu i zlatnu medalju na vrlo nemoralan način. Sada radimo sve da je vratimo, uložili smo žalbu i čekamo rezultate. Poslali smo relevantne dokumente i video zapise i sada se obrađuju. Učinićemo sve da vratimo zlatnu medalju“, rekao je Samvel Gevorgijan, trener Arutjunjana, a prenosi lokalni Sport.

Nezadovoljstvo nije skrivao ni sam Arutjunjan, istakavši da mu je „oteta zlatna medalja na Igrama u Riju“.

„Ne želim objašnjenja i izvinjenja, u Brazilu je bila pljačka. Za olimpijsko zlato trenirao sam 15 godina i žao mi je što sam bez njega ostao zbog drugih ljudi“, rekao je Artjunjan i dodao da je na ceremoniji dodele medalja planirao da srebro okači Štefaneku oko vrata, ali da se predomislio.

Štefanek je zlatnu medalju, od ukupno dve koliko je Srbija donela iz Rija, osvojio u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom.

Tanjug

1 Comment on "SADA I ZVANIČNO: Jermeni uložili žalbu, hoće li Štefanek izgubiti zlato?"

  1. Sad su se setili? Da, dodelice mu zlato, kao sto su i nasoj Tijani u tekvondou, ali malo sutra. Izgubio je i to je to. Treba biti dostojanstven i u porazu, a ne samo u pobedi. Neki ocigledno ne mogu ni to.

Comments are closed.