KAKAV MEČ: Nišikori posle preokreta i pet setova poslao Mareja nazada za Britaniju!

Japanac Kei Nišikori, sedmi teniser sveta, plasirao se večeras u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je posle preokreta, u pet setova pobedio drugog nosioca Endija Mareja, 1:6, 6:4, 4:6, 6:4, 7:5.

Nišikori će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Stan Vavrinka Huan Martin del Potro. U drugom polufinalu igraju prvi nosilac i branilac trofeja Novak Djoković i Gael Monfis.

Marej je lako dobio prvi set sa 6:1, a dobro je počeo i drugi, napravio brejk, ali se Nišikori brzo povratio i sa dva brejka osvojio taj deo igre 6:4.

Marej se bolje snašao u trećem setu, koji je obilovao brejkovima. Britanac je tri puta oduzeo servis rivalu, a Nišikori dva. Situacija je bila potpuno drugačija u četvrtom setu, kada je Škot osvojio samo svoj prvi servis, a onda je Japanac napravio dva brejka i osvojio svoje servis gemove za 6:1.

Nišikori je odlično počeo peti set, pošto je odmah napravio brejk. Rivali su četvrtom i petom gemu razmenili brejkove, a Marej je napravio još jedan u osmom i izjednačio na 4:4, da bi onda na svoj servis gem poveo 5:4.

Nišikori je izjednačio, a onda napravio novi brejk, da bi na svom servisu iskoristio prvu meč loptu i napravio iznenadjenje pobedom nad drugim favoritom turnira.

Beta