MILIONI KAMIONI: Mančesterski derbi najskuplja utakmica u istoriji fudbala?

Predstojeći premijerligaški fudbalski derbi izmedju Mančester Junajteda i Sitija mogao bi da bude najskuplja utakmica u istoriji fudbala.

Fudbaleri Mančester junajteda igraće u subotu od 13.30 protiv gradskog rivala Sitija, utakmicu četvrtog kola u Premijer ligi.

Ekipe predvode jedni od najtrofejnijih evropskih trenera Žoze Morinjo i Pep Gvardiola, a transferi 22 igrača koje će najverovatnije izvesti na teren vrede 670 miliona funti.

Kako je preneo Skaj Sports, predvidjena prva postava Junajteda košta 350,55 miliona funti, uklučujući i najskupljeg svetskog fudbalera Pola Pogbu koji se ovog leta iz Juventusa vratio na Old Traford za 93,25 miliona funti. U ekipi će najverovatnije biti i Entoni Marsijal (57,6) i Luk Šo (28), kao i Huan Mata (37,1), Erik Bejli (30), Maruan Felaini (27,5) i kapiten Vejn Runi (27).

U timu će biti i Zlatan Ibrahimović, koji je kao slobodan igrač ovog leta iz Pari Sen Žermena prešao u Junajted.

U ekipi Mančester sitija, čija uprava je u poslednje dve godine potrošila na predvidjenu prvu postavu za subotnji duel 321,85 miliona funti, biće izmedju ostalih Kevin de Brujne (54,5), Džon Stons (50), Rahim Sterling (49) i Leroj Sane (37).

U svom istraživanju Skaj Sports je došao do podataka da je trenutno najskuplja utakmica u istoriji ona iz novembra prošle godine, kada je u „el klasiku“ Barselona pobedila Real Madrid sa 4:0. U toj utakmici igrali su fudbaleri čija je vrednost transfera iznosila ukupno 562 miliona funti.

Obe ekipe iz Mančestera su sa po tri pobede počeke sezonu u Premijer ligi i zajedno sa Čelsijem jedine su sa maksimalnim učinkom u ligi.

Beta