FMP: Prihvaćena naša kandidatura za Evrokup, šteta što Srbija neće imati dva predstavnika

Košarkaški klub FMP Železnik saopštio je da mu je prihvaćena kanditura za učešće u Evrokupu ove sezone i da je u najužem krugu da dobije mesto u tom takmičenju.

Iz Železnika su objavili da su im čelnici Evrokupa potvrdili da se nalaze u užoj konkurenciji za tri upražnjena mesta, posle odustajanja AEK-a, Zjelone Gore i Volgograda.

“U telefonskom razgovoru sa vodećim ljudima Evrokupa, pored usaglašavanja više tehničkih detalja (hala, smeštajni kapaciteti za protivnicke ekipe i sudije, saobracajne veze i drugih), KK FMP je još jednom potvrdio svoju rešenost da igra to takmičenje jer svoj nastup vidi kao veliko priznanje za klub i srpsku košarku”, navodi se na sajtu kluba.

PROČITAJTE JOŠ:  MONSTRUOZNA PARTIJA VILIJAMSA-GOSA: Amerikanac vodio Partizan do lagane pobede na Dorćolu!

Dalje se navodi da je “prava šteta što srpska košarka u sezoni 2016/2017 neće imati dva predstavnika u Evrokupu, što je očigledno bilo moguće, ali da odgovor na to pitanje ne žele da daju, već bi to trebalo da urade oni koji pokušavaju da dezinformišu košarkašku javnost Srbije”.

FMP je saopštio da je konkurencija za upražnjena mesta izuzetno jaka, ali da bi uskoro trebalo da bude poznata odluka Evrokupa.

Partizan je odustao od takmičenja u Evrokupu pošto je suspendovan od Košarkaškog saveza Srbije, po nalogu FIBA, zbog čega je odlučio da ipak nastupi u FIBA Ligi šampiona.

Tanjug