IVANOVIĆ: Možemo da budemo zadovoljni bodom, ekipa je još mlada i zelena

Bane Ivanović Crvena zvezda marakana zenit transferi

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je ekipa može da bude zadovoljna bodom protiv Irske na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Fudbalska reprezentacija Srbije remijem je počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018, pošto je u Beogradu odigrala 2:2 sa selekcijom Irske.

„U drugom poluvremenu smo dodali gas, zaigrali odlučnije i preokrenuli, ali nam je u finišu opet pala koncentracija. Možemo da budemo zadovoljni ovim bodom“, rekao je Ivanović novinarima u Beogradu.

Golove za Srbiju postigli su Filip Kostić u 62. minutu i Dušan Tadić u 69. iz jedanaesterca, dok su strelci za Irsku bili Džef Hendrik u trećem i Deril Marfi u 81. minutu.

„Ekipa je još mlada, zelena i može još mnogo da napreduje. Nadam se da ćemo u budućnosti ispraviti greške koje nam se često ponavljaju. Kvalifikacije su tek počele, ima još devet utakmica i nadam se da će biti bolje“, naveo je Bane.

Ivanović je naveo da su Irci verovatno zadovoljniji bodom.

„Irci nisu pokazali preteran kvalitet, ali kada primite dva gola na domaćem terenu teško da možete da pobedite. Oni su došli po bod i svakako su zadovoljniji ovim rezultatom… Ubrzo nam predstoji gostovanje u Moldaviji i moramo da se okrenemo toj utakmici. Nadam se pobedi“, istakao je Ivanović.

I Antonio Rukavina je naveo da su kvalifikacije tek počele i da Srbija može da bude zadovoljna osvojenim bodom.

„Bila je teška utakmica, kao što smo i očekivali. Bilo je otvoreno, nažalost brzo smo primili gol posle čega su se oni potpuno povukli. Teško smo dolazili do šansi, ali u drugom poluvremenu je bilo bolje. Sve u svemu, možemo da budemo zadovoljni bodom, iako smo očekivali pobedu. Kvalifikacije su tek počele. Posle drugog gola kao da smo se zadovoljili, iako je bilo još dosta da se igra. Možda bi bilo bolje da smo ga kasnije dali“, kazao je Rukavina.

Srbija će u narednom koli 6. oktobra gostovati u Moldaviji, dok će Irska na svom terenu dočekati Gruziju.

Beta