PRVOKLASNA SENZACIJA U NJUJORKU: Puj izbacio Nadala sa US Opena

VELIKO IZNENAĐENJE U ČETVRTOM KOLU US OPENA. Lukas Puj je posle 251 minuta igre i pet setova izbacio Nadala sa turnira, 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6.

Francuski teniser, koji se nalazi na 25. mestu na ATP listi igraće u četvrtfinalu poslednjeg Grend slema sezone, posle neverovatnog trijumfa nad Rafaelom Nadalom.

Sjajni Puj je na izvanredan način otvorio meč. U prvom setu je igrao kao najbolji teniseri na svetu, pogađao je iz svih pozicija, dok Rafa nije znao šta ga je snašlo. Francuz je Španca u prvom setu polistio sa 6:1 posle samo 31 minuta igre.

Ipak, Nadal se potpuno probudio u sledećem setu. Puj je krenuo više da greši, a Španac je igrao kao u najboljim danima, pa je posle 44 minuta igre u drugom setu i rezultata 6:2 bilo 1:1. Očekivao se pad Puja posle glatko izgubljenog seta, ali desilo se potpuno suprotno.

Francuz je ponovio igru iz prvog seta, uzeo je brejk u prvom gemu i do kraja je iskusno i znalački sačuvao prednost, pa je rezultatom 6:4 došao do nove prednosti, ovoga puta od 2:1.

Nadal je bio pred eliminacijom, ali kao i mnogo puta do sad, Toreador se nije lako predavao. Uspeo je sjajnom protivniku da dva puta oduzme servis u četvrtom setu, a pošto je samo jednom pretrpeo brejk, uspeo je da dođe do izjednačenje.

Ušlo se u odlučujući peti set. Rafa je krenuo žestoko i odmah na staru uzeo brejk svom rivalu. Tada su svi pomislili da je to konačan kraj za Puja. Ali, žilavi Francuz nije mislio tako. Uspeo je u osmom gemu da vrati brejk. Posle toga se igrao gem za gem, pa se ušlo u 13. odlučujući gem. Nadal je startovao mini brejkom, ali je onda izgubio četiri poena u nizu. Imao je Puj 6:3 i tri set lopte, ali je Rafa znalačkom igrom došao do 6:6. Usledio je verovatno presudni poen, Španac je čist forhend poslao u mrežu, pa je Puj imao četvrtu meč loptu. Ovoga puta ju je iskoristio, završio je meč sjajnim forhendom i tako se zasluženo našao u svom drugom četvrtfinalu na Grend slem turnirima. Nadalu je ostalo da pruži ruku boljem. Bio je ovo najbolji meč na ovogodipnjem US Openu.