KRENULE KVALIFIKACIJE ZA SP: Lalana u petom minutu nadoknade doneo pobedu Englezima, Poljaci razočarali u Kazakhstanu (VIDEO)

Počele su evropske kvalifikacije za SP u Rusiji.

Odigrano je prvoh šest utakmica, na kojim smo videli i po neko iznenađenje.

Fudbaleri Engleske sa novim selektorom Big Semom došli su do veoma važne pobede protiv Slovačke u gostima. Gordi Albion nije mogao do gola čitavih 95. minuta, kada je Lalana poslao loptu kroz noge golmana Kozačika za delirijum engleskih navijača i igrača. Slovaci su od 57. minuta igrali sa igračem manje, zboh isključenja Škrtela. Meč je sudio naš Milorad Mažić, i stiče se utisak da je odradio dobar posao.

Najveće iznenađenje dogodilo se u Kazakhstanu, gde je domaćin uspeo da uzme bod prejakim Poljacima, bilo je 2:2. Takav ishod niko nije mogao da očekuje posle prvog poluvremena kada su Levandovski i momci vodili sa 2:0. Kaputska je u 9. minutu doveo Poljake u vođstvo, a na 2:o je povisio Levandovski sa bele tačke. Ipak, Kazalhstanci nisu klonuli duhom, pa su sjajnom igrom u nastavku došli do velikog remija. Oba gola za domaćina postigao je Zinčenko.

Fudbaleri Litvanije i Slovenije odigrali su takođe 2:2. Domaćin je u Vilnusu posle prvih 45 minuta imao iznenađujuću prednost od 2:0. Černih je pogodio u 32. minutu, a Slivka je 120 sekundi kasnije duplirao prednost. Zaigrali su Janezi dosta bolje u drugom delu, i bili su nagrađeni za to. Prvo je Krhin glavom smanjio na 2:1, a onda je Cesar u 93. minutu doneo veliki bod Slovencima.

Danska je na svom terenu savladala Jermeniju sa 1:0. Jedini strelac na utakmici bio je Kristijan Eriksen u 17. minutu. Isti igrač je mogao da donese i ubedljiviju pobedu svom timu, ali je promašio penal u 72. minutu.

Fudbaleri Azerbejdžana, koje sa klupe predvodio Robert Prosinečki, pobedili su u gostima San Marino sa minimalnih 1:o. Gol vredan tri boda postigao je Gurbanov u 45. minutu. San Marino je utamicu završio sa 10 igrača, pošto je Broli u 53. dobio direktan crveni karton.

Od 20:45 na programu su četiri utakmice prvog kola kvalifikacija za SP u Rusiji.