SVE SE UROTILO PROTIV JANKA: Kiša, očajni sudija, i na kraju Tipsin poraz u pet setova

Srpski teniser Janko Tipsarević završio je učešće na US Openu.

Njega je posle duge borbe i velikog preokreta izbacio Španac Kareno Busta sa 3:2 u setovima, 6:3, 6:4, 1:6, 4:6, 4:6.

Janko je igrao sjajno u prva dva seta. Po jednom u oba je protivniku oduzeo servis, što mu je bilo dovoljno da povede sa 2:0, pošto Kareno Busta nije napravio niti jedan brejk.

Usledio je očajni treći set za nekada 9. tenisera sveta, Španac je poveo sa 5:o, a onda je pala i kiša, pa se otišlo na pauzu. Ona je trajala čak 2 ipo sata. Kad su se vratili na teren, Busta je priveo treći set kraju i osvojio ga je sa 6:1. Usledio je veoma zanimljivi četvrti set. Tipsarević je dva puta na startu seta oduzeo servis protivniku, ali oba puta je Kareno odmah uzvraćao brejkom. U sedmom gemu Janko još jednom ne osvaja svoj servis, pa Španac u završnicu seta ulazi sa brejkom prednosti. Uspeo je da ga sačuva do kraja i dobije četvrti set sa 6:4. Treba napomenuti da je pri rezultatu 5:4 za Bustu i o:30 za Janka, viđena strašna greška sudije. Tipsarević je osvojio poen za 0:40, ali ga je očajni sudija pripisao Busti. Janko je posle ove situacije pao, pa je na početku odlučujućeg seta dozvolio protivniku da ga brejkuje na samom startu. Ipak, veliki borac Janko se nije predavao, ubrzo se vratio u meč i izjednačio rezultat. Igralo se gem za gem, a onda je pri vođstvu 4:3 Janko imao dve brejk lopte, nažalost Busta se izvukao i spasao svoj servis. Ono što nije uradio Tipsa, nažalost je uradio Španac u već narednom gemu, oduzeo je servis našem teniseru, a onda i servirao za meč. Iskoristio je drugu meč loptu i prošao u treću rundu, gde ga čeka Dominik Tim.

Velika šteta za ovaj poraz Janka, pošto je zaslužio da se nađe u narednom kolu. Ali, znamo da je Tipsa ogromni borac i da će ubrzo zaboraviti na ovaj nesrećan poraz i nastaviti svoj put ka povratku u vrh svetskog tenisa.