PETKOVIĆ OŠTRO NAPAO TERZIĆA: On je kancer srpskog fudbala, obmanuo je navijače Zvezde

Nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore Ilija Petković, u osvrtu na početak novog kvalifikacionog ciklusa koji je pred reprezentacijom Srbije, dotakao se jednim delom i klupskog fudbala u Srbiji. Preciznije jednom rukovodiocu.

Sva pažnja fudbalske javnosti usmerena je ka A reprezentaciji, pogotovo posle neuspeha klubova u kvalifikacijama za evropske kupove. Iz domaće lige poziv u A tim dobio je samo Aleksandar Katai.

– Kada ste pomenuli Kataija, pročitao sam izjavu jednog generalnog direktora i ostao šokiran. Čovek koji je već sahranio jedan klub i koji svojom bahatošću godinama u fudbalu sve podređuje samo svom džepu i interesu, žali što reprezentacija nije poligon za prodaju igrača?! Zbog njega i njegove privatne menadžerske gerile koja godinama naše mlade igrače prodaju kao belo roblje, srpski fudbal trpi nesagledivu štetu – rekao je Petković.

Iskusni trener je kazao da je „taj funkcioner na sva usta“ prvo obećavao Ligu šampiona, a zatim i Ligu Evropa.

– Svojom suludom politikom dovođenja preskupih stranaca polutana obmanuo je navijače i doživeo debakl. Sve vreme, prvo posle jedne, a onda i druge eliminacije, ćutao je, ali kada se prodaju igrači, onda je on najglasniji. I sada mu treba alibi za gomilu onih njegovih igrača koji u zemlji Srbiji primaju po 500.000 evra, a ne vrede ni petinu tog novca. Strašno je, uostalom, kada čujem izjavu brojnih navijača našeg najvećeg kluba koji kažu „Sramota me što je taj čovek funkcioner mog kluba“. Takvi ljudi su kancer srpskog fudbala, a on odavno već pravi nesagledivu štetu, još od vremena kada je angažovao prvog stranog selektora. I tada samo zbog svojih privatnih menadžerskih kombinacija – rekao je Petković, koji je, iako nije rekao imenom i prezimenom o kome se radi, na osnovu svega izrečenog jasno mislio na aflu i omegu Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

Beta