MUSLIN: Ako svi igrači pruže maksimum, možemo da očekujemo uspeh

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da od nacionalne selekcije može da se očekuje uspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali samo ukoliko svi fudbaleri budu pružali maksimum.

„Svi su izrazili želju da se bore i daju maksimum za državni grb. Jednu ekipu ne čini jedan ili dvojica igrača, već 25 ili 27 kao što sam ja pozvao. Ukoliko se budu borili i budu igrali kao u prethodne tri prijateljske utakmice možemo da očekujemo uspeh“, rekao je Muslin novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentativci Srbije okupili su se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi povodom početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

„Srećan sam što iz prethodnog kola nema povredjenih igrača, to je najvažnije. Svi su dobro raspoloženi. Jedva čekamo da nastavimo da radimo ono što smo počeli u maju i junu. Raspoloženje i atmosfera je jako dobra, nadamo se dobrom radu u narednih sedam dana“, rekao je Muslin.

Srbija će na početku kvalifikacija za Mundijal 5. septembra na stadionu „Rajko Mitić dočekati Irsku u prvom kolu Grupe D.

„Dobro smo ih analizirali. Znamo im sve igrače i njihovu igru. Na nama je sada da dobro spremimo utakmicu i da budemo psremni za nju“, kazao je on.

Na pitanje novinara da li je utakmica protiv Irske najvažnija u novom ciklusu kvalifikacija, Muslin je odgovorio da nije, ali da je „dosta važna“.

„Ne, sve su važne. Ovo je samo jedna od 10 utakmica u kojoj svaka nosi tri boda. Mada, ova nam je sada najvažnija. Bitno je da počnemo pobedom“, kazao je Muslin.

Selektor Srbije rekao je da uopšte nije zabrinut pred početak kvalifikacija, ali da „mali problem“ mogu predstavljati napadači.

„Mali problem mogu biti napadači, koji nisu bili standardni u svojim ekipama, kako zbog forme, tako zbog kartona. Ipak, mi imamo dobre igrače. (Andrija) Pavlović je ove nedelje postigao gol, (Nikola) Stojiljković je prošlog vikenda. To su dobre vesti. narednih sedam dana moramo da iskoristimo da se uigramo još bolje“, kazao je Muslin.

On je rekao da reprezentacija bez podrške navijača „ne može ništa da uradi“.

„Potrebna nam je podrška kao što ima Zvezda i u domaćem prvenstvu i u Evropi, ali kao i što imaju naši protivnici Vels, Austrija, Irska. U prethodne dve prijateljske smo imali lepu podršku, a nadam se da ćemo protiv Irske na stadionu ‘Rajko Mitić’ imati još bolju. Nemam tremu, jedva čekamo da se pojavimo na stadionu. Vidim i po javnosti da se jedva čeka početak kvalfikacija, nadam se da će dobro da se završe po nas“, zaključio je Muslin.

Utakmica prvog kola Grupe D kvalifikacija za SP izmedju Srbije i Irske igraće se u ponedeljak, 5. septembra od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“.

FOTO: fss.rs

Beta