Borba za pehar – počinje!

Danas počinje četvrti i poslednji Grend slem u sezoni, US Open. Ovaj turnir je veoma važan za srpski tenis, jer će pokazati šta se može očekivati od naših najboljih tenisera i teniserki u narednim sezonama.

Novak Đoković, izgubio je u prvom kolu na Olimpijskim igrama (OI), na igrama na kojim smo svi mi, a verujem i on sam, očekivali da osvoji medalju, a priželjkivali da to bude ona najsjajnija. Biće zanimljivo videti, da li je Đoković prebrodio taj poraz. Prema mišljenju teniskog stručnjaka Matsa Vilandera, prvi favorit za osvajanje pehara je Endi Mari. Znamo da Šveđanin baš i ne voli prvog reketa sveta, ali u svakom slučaju treba razmisliti o onome što je on rekao, a rekao je, da Mari dolazi na US Open sa puno samopouzdanja, nakon osvojene zlatne medalje na OI u Riju, da veoma dobro igra i da može do pehara. Mi se ipak nadamo da će Novakova mentalna snaga, pobediti  ovog puta.

Ana Ivanović i Jelena Janković, već par sezona ne igraju onaj tenis, koji su znale da igraju, a taj tenis je bio vrhunski. Za njih je ovo poslednja šansa u sezoni (u kojoj na WTA listi neprekidno padaju) da se pokažu na jednom velikom turniru i da se dignu iz pepela.

Od Janka Tipsarevića, Dušana Lajovića i Aleksandre Krunić, možemo da priželjkujemo neka iznenađenja, ali ne bi trebalo da očekujemo, da ih vidimo i u samoj završnici turnira, eventualno se neki bolji rezultat može očekivati od Viktora Troickog, koji je ove godine u par navrata, pokazao da može da stoji rame uz rame, sa teniserima iz top 10.

Ovogodišnji US Open je još jedan turnir u nizu, na kom nećemo gledati najbolju rusku teniserku ikada, Mariju Šarapovu, zbog korišćenja nedozvoljene supstance meldonijm.

U svakom slučaju treba očekivati dosta dobrog tenisa, ali i dosta iznenađenja, jer ipak je ovo Grend slem, a na tako velikom turniru, konkurencija je velika i svi gledaju samo u pehar.