ORLOVIMA OLAKŠAN POSAO: Robi Kin se oprašta od reprezentacije, ne igra protiv Srbije

Republic of Ireland's Robbie Keane celebrates his goal against Northern Ireland with teammates during an international friendly football match at the Aviva Stadium in Dublin on May 24, 2011. AFP PHOTO/ PETER MUHLY (Photo credit should read PETER MUHLY/AFP/Getty Images)

Najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Irske Robi Kin oprostiće se od nacionalnog tima na prijateljskom meču protiv Omana 31. avgusta, saopštio je danas Fudbalski savez Irske.

Kin, nekadašnji fudbaler Koventrija, Intera, Totenhema, Liverpula, LIdsa i Seltika našao se na spisku selektora Martina O’ Nila za mečeve sa Omanom i Srbijom na startu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, ali neće putovati u Beograd.

Kin, koji trenutno igra za LA Galaksi, za reprezentaciju je odigrao 145 utakmica, postigao 67 golova i ucecstvovao na dva Evropska (2002, 2016) i jednom Svetskom prvenstvu (2002).

Najpoznatija imena koja će doći u Beograd su Šejn Long (Sautempton), Džonatan Valters (Stouk), Džon Ošej (Sanderlend), Robi Brejdi (Norič)…

Tanjug