KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Siti otaljao posao, Ajaksov debakl na Donu, Mehengladbah uništio nejake Bojse, Dinamo prošao dalje (VIDEO)

Večeras je odigrano preostalih 5 utakmica poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbaleri Mančester Sitija u šarenolikom sastavu savladali su Steauu sa 1:o. Jedini strelac bio je Delf u 56. minutu. Aleksandar Kolarov je odigrao ceo meč. Ovo je najverovatnije bila i poslednja utakmica Džoa Harta u dresu Sitija, a navijači su ga tokom celog drugog poluvremena burno pozdravljali. Na kraju a ukupnim rezultatom od 6:0 fudbaleri Pepa Gvardiole prolaze u grupnu fazu Lige šampiona.

Rostov je na svom stadionu pregazio Ajaks sa 4:1. Posle 1:1 u Amsterdamu, ruski predstavnik je dao lekciju holandskom. Vicešampion Rusije je poveo u 34. minutu preko Azmuna. Ipak, prava rapsodija Rostova dogodila se u drugom, kada su postigli tri pogodka. Prvo je pogodio Erokin u 52. Noboa u 60. i Poloz u 66. su stavili tačku na nade Ajaksa da može do čuda. Holanđani su uspeli da postignu počasni pogodak preko Klasena u 84. minutu sa bele tačke. Do kraja smo videli crveni karton, isključen je fudbaler domaćih Kudrjašov.

Borusija Mehengladbah je nakon lagane pobede od 3:1 u gostima, savladala još ubedljivije Jang Bojs na svom terenu. Ovoga puta je bilo 6:1. Nemački predstavnik je postigao po tri gola u oba poluvremena, a samo dva igrača su se upisala u listu strelaca. Torgan Azar i Rafael su postigli het-trik. Utešni pogodak za Švajcarce dao je Rave u 79. minutu. Miralem Sulejmani je za Jang Bojse igrao u prvoj postavi, a teren je napustio posle prvog poluvremena.

Fudbaleri Kopenhagena uspeli su da se plasiraju u Ligu šampiona. Oni su posle trijumfa na svom terenu od 1:o, remizirali 1:1 na gostovanju Apoelu. Kiprani su došli do važnog gola u 69. minut preko Soterioua. Ipak, kada se očekivao odlazak u produžetke Santader je u 86. minutu postigao gol za Dance, vredan porlaza u grupnu fazu najjačeg evropskog klubskog takmičenja. Andrija Pavlović je za Kopenhagen igrao od 80. minuta. Podsetimo, on je bio jedini strelac u prvom meču.

Jedini meč koji je otišao u dodtanih 30 minuta, jeste onaj između Salzburga i Dinamo Zagreba. Austrijanci su poveli u 22. minutu preko Lazara. Gol vredan produžetaka za komšije delo je Fernandesa u 87. minutu. U 95. minutu Sudani je doneo veliku prednost Zagrebčanima od 2:1. Salzburgu su bila potrebna dva gola za prolaz dalje. Pokušali su sve Austrijanci, ali na kraju su ili bliži da prime još neki gol nego da izjednače. Dinamo Zagreb će tako drugu godinu za redom igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.