KATAI: Plasman u Rusiju lek za sve rane srpskog fudbala!

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai, jedini igrač iz domaće Superlige koji se našao na spisku selektora Slavoljuba Muslina za meč sa Irskom, izjavio je da bi plasman na Mundijal u Rusiju bio najbolji lek za sve neuspehe i vratio veru u srpski fudbal.

„Bio sam pozivan i pred meč sa Albanijom, odnosno Portugalijom, ali sam prvi nastup ostvario protiv Češke. I ne znam koliko je dobro da sada iznosim neke prognoze, jer sam po stažu najmlađi. Rekao bih, ipak, da je u prošlosti bilo stvari koje želimo svi da zaboravimo ili arhiviramo, a sada je važno da ostanemo pozitivni i gledamo u budućnost. Svi želimo isto, očekujemo isto, a to je povratak na veliku scenu i odlazak Srbije u Rusiju“, rekao je Katai za sajt FS S.

Prema njegovim rečima, kvalitet srpskog tima nije sporan i može da se „nosi“ sa svim rivalima u grupi.

„Pred nama je novi početak, uveren sam da imamo kvalitet, a odlazak u Rusiju vratio bi veru u fudbal i imao pozitivnog uticaja na mnoge stvari. Nema izrazitog favorita. Austriju, Vels i Republiku Irsku gledali smo i na minulom EP u Francuskoj, dovoljno da se uverimo da nikome neće biti lako. Sa svima možemo da igramo i sami smo gospodari svoje sudbine“, poručio je Katai.

Srbija prvi meč u kvalifikacijama igra protiv Irske u Beogradu 5. septembra od 20.45 sati.

Tanjug