KLVALIFIKACIJE ZA LŠ: Šok u Rimu, Ludogorec prošao u grupnu fazu, Seltik preživeo Izrael (VIDEO)

Završeno je prvih 5 revanš mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona.

Roma je na svom terenu teško poražena od Porta sa 3:0, pa je ove sezone nećemo gledati u najjačem evropskom klupskom takmičenju. U prvom meču je bilo 1:1, pa je Porto morao da igra otvorenije. To mu se isplatilo na samom startu, kada je Monteiro u 8. minutu doveo plavo-bele u vođstvo. Problemi za Rimljane nastavili su se krajem poluvremena kada je zbog grubog starta isključen De Rosi. Nije tu bio kraj mukama za Vučicu, na startu drugog dela direktan crveni je dobio i rezervista Emerson. Porto je brojčanu nadmoć potpuno iskoristio, pa je do kraja meča golovima Lajuna i Korone ubedljivo slavio i prošao u LŠ.

Fudbaleri Ludogoreca igraće u Ligi šampiona. Oni su posle 2:o u Razgradu, odigrali nerešeno 2:2 na gostovanju Viktoriji u Plzenju. Domaćin je već u 7. minutu dođao do prednosti preko Duriša. Ipak, ona nije trajala dugo. Vura Msđan je u 17. poravnao na 1:1. Pokušali su Česi do kraja utakmice da naprave čudo, postigli su drugi gol u 64. minutu, strelac je bio Mateju. Sve karte su bacili na napad, ali više nisu mogli. Ludogorec je uspeo u 95. minutu preko Kešerua da poravna na 2:2, i tako bez poraza u kvalifikacijama ode u najjače evropsko klupsko takmičenje.

Izraelski Hapoel Ber Ševa bio je na korak od senzacije protiv Seltika. Posle pobede Škota u Glazgovu od 5:2, uloge su se promenile u ovom meču. Hapoel je od starta bio taj koji je igrao na gol više. Takav pristup doneo im je pobedu od 2:0, ali to nije bilo dovoljno da se napravi čudo i izbaci ekipa Brendana Rodžersa. Strelci u pirovoj pobedi Izraelaca bili su Ben Sahar u 21. i Hoban u 48. Radi je za domaće u 15. minutu promašio penal.

Fudbaleri Legije uspeli su da prebrode težak revanš sa irskim Dundalkom i odu u grupnu fazu Lige šampiona. Poljaci su posle prvog meča imali sigurnih 2:0. Ipak, gosti nisu tako mislili. Irci su preko Bensona poveli u 19. minutu. Kada je Hloušek u 67. minutu morao van terena zbog dva žuta, Legija se našla u velikom problemu. Srećom po njih Dandalk nije iskoristio brojčanu prednost, a Legija je u nadoknadi preko Kučarika došla i do gola, pa je na kraju bilo 1:1.

Monako je posle pobede u gostima, slavio i na svom terenu protiv Viljareala. Ovog puta bilo je 1:0. Jedini stralac za Kneževe bio je Fabinjo u 91. minutu sa bele tačke. Viljareal će morati da se zadovolji igranjem u Ligi Evrope, a Francuska ej dobila još jednog predstavnika u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Sutra su na programu preosstalih pet revanša, posle kojih ćemo znati koji će sve klubovi igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.