KENGURI BRUTALNO PREGAŽENI: Srbija demolirala Australiju i uplašila Drim Tim (VIDEO)

KAKAV MEČ! KAKVO DEMOLIRANJE! KAKVA POBEDA! Košarkaši Srbije su pregazili Australiju i plasirali se u FINALE Olimpijskih igara, gde ih čeka Drim Tim.

Sjajno su naši momci počeli utakmicu, odmah su poveli sa 8:0. Odbrana je bila na vrhunskom nivou, kao i skok. Australijanci nisu znali kako da dođu do prilike da daju koš. Razlika je neprestano rasta, a mađioničar Miloš Teodosić je terorisao nemoćne Kengure. Australija je u prvom periodu ubacila samo pet poena, pa smo u drugu četvrtinu ušli sa 16 poena prednosti.

Ništa se ni u njoj nije menjalo, nastavljen je teror naših momaka. Naš koš je bio zaključan i začaran za protivnika, pokušavali su sve, ali nismo im dali. Prednost je bila sve veća i veća, pa se na odmor posle prvih 20 minuta otišlo sa ubedljivih 35:14. Australija je dala manje koševa nego što je odigrano minuta.

Treća četvrtina, donela je veliki broj poena, ali i u toj situaciji smo se bolje snašli. Teo je nastavio da drži košarkašku kliniku, a razlika je kao i u prethodne dve četvrtine samo rasla i rasla. Izgledalo je na trenutke da Srbija igra protiv juniora. Stef Marković je urnisao indisponirane i očajne Kengure, a pred poslednji period smo imali PLUS 28.

U poslednjoj četvrtini smo spustili gas, i igrali smo više egzibicionalno nego ozbiljno. Na kraju meča je i Štimac dobio priliku da zaigra, a tačku na i stavio je zakucavanjem par sekundi po kraja. Ako je za utehu Kengurima, uspeli su bar četvrtu četvrtinu da dobiju, koju je na klupi završio Miloš Teodosić, koji je dobio ovacije cele hale prilikom izlaska sa terena.

Najefikasniji u srpskom DRIM TIMU bio je kapiten Teodosić sa 22 poena i 5 asistencija, Marković je ubacio 14, Raduljica 11, a sjajan je bio i Mačvan sa 12. Kod poraženih Mils i Motum su dali 13 poena.

Srbija posle ovog trijumfa obezbeđuje novu, sedmu medalju na OI.

A, sada sledi meč dve najveće košarkaške nacije na svetu, koji će odlučiti ko će osvojiti zlato, a ko srebro. Posle ovakve partije Srbije, Drim Timu sigurno nije svejedno.