BOGDANOVIĆ POSLE SREBRA: Zadovoljna sam medaljom, ali kako sudije da pogreše na ovako velikom takmičenju?

Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović rekla je da je razočarana porazom u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, ali i da je ponosna na osvojenu medalju.

Ona je danas u kategoriji do 49 kilograma izgubila od Južnokorejke Kim So-hui sa 6:7, iako je u finišu mogla da izjednači, ali su sudije procenile da je vreme isteklo pre osvajanja boda.

„Devojka je pala u poslednjoj sekundi dok je imala bod više. Ja mislim, a i moj trener, d aje trebalo da joj daju još jednu opomenu, što bi meč uvelo u zlatni bod. Neizvesno je kako bi se meč završio, ali ja sam jako razočarana da sudije na ovako velikom takmičenju to nisu videle“, rekla je Bogdanovićeva novinarima posle finala.

Ona je novinarima odgovorila da jeste očekivala medalju, ali da nije očekivala da će se ovako završiti.

„Nisam očekivala da će biti ovako, zbog odluke sudija. Očekivala sam medalju, mnogo smo trenirali da dodjemo dovde i jako sam razočarana“, rekla je ova 18-godišnja tekvondistkinja.

Ona je rekla da je ipak srećna zbog medalje.

„Imam tek 18 godina i srećna sam što sam došla na Olimpijske igre i osvojila srebro, i pobedila svetskog prvaka. Ponosna sam na sebe i na stručni štab, na trenera, kondicionog trenera, fizioterapeuta, hvala svima, hvala i prijateljima i porodici i svima na podršci. Medalju posvećujem prijateljima, porodici i svima koji su bili uz mene“, rekla je Tijana Bogdanović.

Beta