USLIŠENA ŽALBA: Klišina učestvuje na Olimpijskim igrama

Ruska atletičarka Darija Klišina može da se takmiči na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je Sud za sportsku arbitražu danas usvojio njenu žalbu.

Klišina je bila jedina ruska atletičarka kojoj je bilo dozvoljeno učešće na Igrama u Riju, nakon što je Medjunarodna atletska federacija (IAAF) u novembru suspendovala Atletski savez Rusije iz svih takmičenja zbog navodnog sistemskog dopinga koji je navodno podržavala i prikrivala država.

Klišina je jedna od 68 ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Riju, a bilo joj je dozvoljeno učešće jer je u poslednje tri godine živela u SAD i nisu je testirale ruske antidoping vlasti.

IAAF je u petak ipak suspendovala Klišinu i zabranila joj učešće, zbog čega se skakačica u dalj žalila Sudu za sportsku arbitražu, koji je danas usvojio žalbu.

PROČITAJTE JOŠ:  SRBIJO SLAVI SVOJU ATLETSKU KRALJICU: Ivana Španović trećim skokom svih vremena do zlatne medalje! (VIDEO)

CAS je naveo da Klišina može da se takmiči pošto ispunjava sve zahteve IAAF.

Kvalifikacije u skoku u dalj na programu su u noći izmedju utorka i srede, a izmedju ostalih nastupiće i srpska reprezentativka Ivana Španović.

Beta