KAKAV POČETAK PREMIJER LIGE: Halov senzacionalni trijumf protiv Lestera (VIDEO)

Premijer liga krenula je velikom senzacijom! Hal je na svom terenu sa 2:1 savladao branioca titule ekipu Lestera, i tako pokazao da će prošlosezonski šampion imati velike poteškoće da napravi sličan rezultat.

U prvom poluvremenu, ekipa Klaudija Ranijerija propustila je nekoliko izglednih šansi preko Vardija, a pokušavali su i Mahrez i Drinkvoter. Hal je igrao veoma disciplinovano i dobro, a nagrada za to stigla je u prvom minutu nadoknade prvog dela. Posle odbrane Šmajhela dva fudbalera Hala su akrobatski krenula da uhvate makazice, Ernandez i Diomande. Obojica su nekim čudom i dotakli loptu, a ona je završila u mreži nemoćnog Danca. Gol je pripisan Norvežaninu Diomandeu.

Drugi deo krenuo je nepostojećim penalom za Lester. Posle samo 15 sekundi Din je pokazao na belu tačku, Grej je oboren van šesnaesterca, ali je engleski sudija dosudio najstrožu kaznu. Mahrez je sjajno šutirao i poravnao na 1:1. Očekivao se još veći nalet Lestera, ali umesto toga samo 10 minuta kasnije, Snodgras postiže prelep pogodak, i ponovo dovodi Hal u vođstvo 2:1. Do kraja meča Ranijeri je sve karte bacio u napad, ubacio je Okazakija i Uljou, a na terenu su još bili i Vardi i Musa. Ipak, to mu nije donelo puno prilika, pa je Hal slavio na iznenađenje svih.

Od 16 časova su na programu pet mečeva, dok će poslednju utakmicu od 18:30 odigrati Siti i Sanderlend.