KONAČNO: Pogba i zvanično postao fudbaler Junajteda

Engleski fudbalski klub Mančester junajted potpisao je zvanično petogodišnji ugovor sa Polom Pogbom, saopšteno je večeras.

Francuski reprezentativac ima opciju da potpiše još jednu sezonu posle isteka prvih pet. Iako Junajted nije saopštio cenu transfera, ona iznosi oko 105 miliona evra, tako da je Pogba postao najskuplji igrač sveta.

On je pre tačno četiri godine otišao u Juventus i sa torinskim klubom je osvojio četiri titule.

„Oduševljen sam što sam se vratio u Junajted. Ovo je uvek bio klub koji je imao posebno mesto u mom srcu i stvarno se radujem radu za Žozeom Morinjom. Potpuno sam uživao u vremenu provedenom u Juventusu i nosim neke fantastične uspomene na veliki klub i igrače na koje gledam kao prijatelje. Ali, osetio sam da je pravo vreme da se vratim na Old Traford“, rekao je Pogba.

„Uvek sam uživao igrajući pred ovim navijačima i jedva čekam da dam svoj doprinos timu. Ovo je pravi klub za mene da psotignem sve čemu sam se nadao u fudbalu“, dodao je on.

Morinjo je kazao da je Pogba ključni igrač novog tima.

„Pol je jedan od najboljih igrača na svetu i biće ključni deo tima koji želim da izgradim ovde u budućnosti. Brje, jak je, postiže golove i čita igru mnogo bolje nego mnogi igrači koji su mnogo stariji od njega. Ima 23 godine i sve šanse da uzme tu poziciju i drži je ovde mnogo godina. Mlad je i nastaviće da napreduje. Ima šansu da bude na čelu ovog kluba u sledećoj deceniji, pa i više od toga“, rekao je Morinjo.

Za Juventus je odigrao 124 utakmice i postigao je 28 golova. Za Francusku je nastupao 38 puta i postigao je šest golova. Bio je član tima koji je ovog leta došao do finala Evropskog prvenstva.

Beta