ŠOK U RIJU: Del Potro izbacio Đokovića i napravio nezapamćenu senzaciju

Šokantno veče u Riju. Huan Martin del Potro je izbacio Novaka Đokovića u prvom kolu OI!

Argentinac je igrao kao nikada do sada i slavio sa 2:0, oba puta u taj-brejku. Đoković nije imao nijednu brejk loptu za ceo meč, a Delpo je iz forhenda pogađao odakle je hteo. Brazilska publika je sve vreme bila uz Novaka, neki su na kraju čak i zaplakali. Sa druge strane bučni Argentinci su neprestano pevali svom teniseru, skoro posle svakog poena.

U prvom setu Del Potro je propustio četiri brejk lopte, ali je u taj-brejku bio sigurniji i mirniji, pa je poveo sa 1:0.

Drugi set doneo je veliku borbu, igrali su se sjajni poeni, a Đoković i dalje nikako nije mogao do brejk lopte. Argentinac je nekoliko puta bio od dva poena od pobede, ali se ipak ušlo u 13. gem. Del Potro je u drugom taj-brejku brzopotezno poveo sa 5:0, Đoković je uspeo da uzme samo dva poena, Argentinac je iskoristio drugu meč loptu i tako napravio najveću senzaciju Olimpijskih igara. Ovo je zasigurno najbolja partija Delpoa u karijeri.

Đoković je teren napustio sa suzama u očima, a nama preostaje da mu kažemo, glavu gore ŠAMPIONE.

 

2 Comments on "ŠOK U RIJU: Del Potro izbacio Đokovića i napravio nezapamćenu senzaciju"

  1. Zorica | 08/08/2016 at 04:17 |

    DEŠAVA SE IGRA JE TO, PSIHIČKA BORBA, BORBA SA SOBOM, PRETERANA ŽELJA ZA POBEDOM. DELPO JE NOĆAS IGRAO FANTASTIČNO. ŽAO MI JE NOVAKA, ALI JE TAKO. IDEMO DALJE LEGENDO NIJE SMAK SVETA. GLAVU GORE BIĆE JOŠ OLIMPIJADA.

  2. Ti si Srbiji mnogo dao! Na sledećim OI uzmi zlatnu medalju za Sebe! No1e

Comments are closed.