ĐILAS PISAO PARTIZANU: Razmotrite odluku oko učešća u Evrokupu

Predsnik Košarkaški saveza Srbije (KŠ) Dragan Đilas uputio je danas pismo KK Partizan da razmotri odluku oko nastupa u Evrokupu i izbegne suspenziju.

Đilas u pismu upućenom prvom čoveku crno-belih Nikoli Pekoviću predlaže da Partizan izabere igranje u FIBA Ligi šampiona.

„Poštovani gospodine Pekoviću, obraćam Vam se sa predlogom da u sklopu svih dešavanja još jednom razmotrite odluku u kom međunarodnom takmičenju će igrati Partizan. Poštujem Vašu odluku od pre dva meseca da se opredelite za Evrokup, jer je u tom trenutku ovo takmičenje izgledalo kvalitetnije i profitabilnije. U međuvremenu su od ucešća u Evrokupu odustali svi italijanski klubovi, a situacija u Španiji je takva da je veliko pitanje da li će na kraju ucestvovati i njihovi klubovi“, navode Đilas.

U pismu se navodi da su poziv za Evrokup dobile ekipe koje su po kvalitetu ispod ostalih, kao i da postoji sumnja da će se to takmičenje održati.

„FIBA Liga šampiona se obavezala da minimalni iznos koji klub učesnik dobija ne bude manji od 100.000 evra. Taj iznos može da bude i veći u zavisnosti od prihoda od TV prava, kao i uspešnosti nastupa. KŠ se obavezao da klubovima učesnicima ovog takmicenja pomogne sa dodatnih 50.000 evra“.

Đilas podseća da je KŠ u skladu sa odlukom Borda FIBA Evrope suspendovao KK Partizan iz članstva, što nije rešenje koje će doneti dobro bilo kome.

„Partizan u ovom trenutku ne može da registruje igrače, obavlja međunarodne transfere i slično, što je na duži rok neodrživo. I dalje verujemo da je jedino rešenje dogovor FIBA i EKA, tačnije Evrolige, ali dok do tog dogovora ne dođe, mislim da treba da učinimo dodatne napore da trenutno stanje prevaziđemo“, zaključio je Đilas.

Tanjug