NIKOLIĆ: Vojvodina nezgodan rival, ali očekujem pobedu

marko-nikolic-partizan

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je Vojvodina tradicionalno nezgodan protivnik crno-belima, ali da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici pokušati da joj nanese prvi poraz u sezoni.

„Čestitam Vojvodini na ovosezonskim rezultatima, nalazi se u plej-ofu za Ligu Evropa i posle Partizana najuspešniji je srpski klub u Evropi poslednjih godina. Od početka sezone nemaju poraz, jedini su neporaženi i to je svaku pohvalu. Nadam se da će doći da napadnu Partizan, jer takva utakmica garantuje spektakl. Ono što mi moramo da uradimo je da postanemo prvi tim koji će naneti poraz Vojvodini. Vreme je da Partizan počne da pobedjuje“, rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

„Zadovoljan bih bio samo pobedom“, dodao je Nikolić.

Fudbaleri Partizana sutra od 19.00 dočekuju Vojvodinu u utakmici trećeg kola Super lige Srbije.

Partizan je u prva dva kola osvojio samo bod, dok je Vojvodina sakupila tri, ali ima i utakmicu manje.

Nikolić je u četvrtak preuzeo ekipu Partizana. On je rekao da je imao malo vremena za rad sa ekipom, ali da uvek stoji iza svog tima.

„Imam mnogo mogućnosti za izbor, za svaku poziciju u timu, nisam izvršio selekciju igrača, ali imam poverenje u svoje prethodnike. Svi igrači koji su tu za mene su najbolji na svetu. Pitanje o promeni formacije je komplikovano, ne želim da otkrivam adute protivniku, ali nisam imao mnogo vremena da nešto menjam. Delikatno je preuzeti tim u sred sezone, ali to bi samo služilo kao izgovor. Mi moramo da pobedjujemo“, rekao je Nikolić.

Trener Partizana dodao je da će u hodu menjati neke stvari i da bi želeo da mini ciklus do septembarske pauze ekipa iznese takmičarski dobro.

Nikolić je naveo da će biti promena u timu i da prelazni rok još nije završen.

„Do sada je došlo devet igrača, treba oformiti takmičarsku grupu, nećemo gomilati, ako bude dolazio neko, doći će jedan, a odlazak će možda biti tri-četiri-pet“, kazao je on.

Nikolić je rekao da od igrača očekuje borbenost na terenu, jer to Partizanova publika dobro prepoznaje.

Govoreći o Vojvodini, Nikolić je rekao da poznaje većinu igrača, da u tom timu ima i bivših igrača Partizana koji su uvek motivisani da dobro odigraju protiv crno-belih i ukazao je na dobar rad trenera Nenada Lalatovića.

Beta