PROGNOZE AMERIKANACA ZA OI: Srbija osvaja tri zlata i pet bronzi

Američka novinska agencija AP objavila je danas internu prognozu osvajača medalja na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru, na kojoj je Srbija kandidat za tri zlatna i pet bronzanih odličja.

Najveći favoriti za zlatne medalje od srpskih sportista su, po oceni AP-a, teniser Novak Djoković, vaterpolo reprezentacija i muški kajakaški dvojac na 200 metara.

Djoković je prvi favorit u muškom singlu, ispred Britanca Endija Mareja i Gaela Monfisa iz Francuske. To je jedini srpski predstavnik u tenisu koga AP vidi kao osvajača medalje.

Vaterpolo reprezentaciju Srbije cela svetska sportska javnost vidi kao prvog favorita u Riju, a AP joj je prednost dao ispred Crne Gore i Hrvatske, kojima prognozira srebrnu i bronzanu medalju.

AP je prognozirao da će zlatnu medalju osvojiti i srpski kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković u disciplini K2 200 metara.

Srpski kajakaši će, ako se ostvare procene agencije AP, imati uspeha u Riju, pošto je prognozirano i da Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojiti bronzanu u disciplini K2 na 1.000 metara.

Takodje, najveći kandidat za bronzanu medalju u ženskoj konkurenciji u dvosedu na 500 metara su Nikolina Moldovan i Milica Starović.

Kao osvajača bronzane medalje, AP je naveo Andreu Arsović u vazdušnom puškom na 10 metara i Bobanu Veličković na istoj razdaljini pištoljem.

Treće mesto je prognozirano i Milici Mandić u tekvondou u kategoriji više od 67 kilograma.

AP ne vidi Ivanu Španović kao kandidatkinju za prva tri mesta u skoku udalj, gde je prognozirano da će zlato i srebro osvojiti Amerikanke Britni Ris i Tijana Bartoleta, a bronzu Bruk Straton iz Australije.

Medalja se ne prognozira ni srpskim košarkašima, gde je po oceni AP-a prvi favorit SAD, a potom Francuska i Španija.

U ženskoj košarkaškoj konkurenciji su to SAD, Australija i Francuska, koja je prošlog leta poražena od Srbije u finalu Evropskog prvenstva.

Srbija će na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru, koje će se održati od 5. do 21. avgusta, imati 103 takmičara u 14 sportova.

Beta