KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Vilotić pocrveneo u porazu od Šahtjora, goleada u Rostovu (VIDEO)

Završeno je prvih devet mečeva trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Krenimo redom. BATE je pobedio na svom terenu ekipu Dundalka sa 1:0, jedini gol postigao je Gordejčuk u 70. minutu, nakon što je zamenio srpskog fudbalera Mirka Ivanića.

Sparta iz Praga je kod kuće remizirala 1:1 sa ekipom Steaue iz Bukurešta. Domaćin je do prednosti došao u 35. minutu preko Surala. Važan remi, gostima je doneo Stanču pogodkom u 75. minutu utakmice.

Partizani su na svom terenu poraženi od Salzburga sa 1:0. Jedini gol postigao je Džonatan Sorijano u 70. minutu sa bele tačke. Oba tima meč su završila sa igračem manje, kod Albanaca pocrveneo je Kaljari, a kod gostiju iz Austrije Samaseku.

Jedini meč koji je večeras završen bez golova jeste onaj gde su igrali domaći Plzenj i Karabag. Česi su igrali sa igračem manje poslednjih 15 minuta, nakon što je zbog drugog žutog pocrveneo  Baranek. Ipak, to nije pomoglo gostima iz Azerbejdžana da dođu do velike pobede.

Rostov je u Rusiji remizirao sa Anderlehtom 2:2. Hit prošlosezonske ruske lige, dva puta je stizao prednost gostiju. Hani je doveo Belgijance u 3. minutu u vođstvo, a samo 13 minuta kasnije Ezatolahi je poravnao. Drugo poluvreme počelo je kao prvo, Anderleht je poveo preko Tilemansa, ali prednost opet nije trajala dugo, pošto je konačnih 2:2 sa bele tačke postavio Poloz iz penala.

Na Amsterdam Areni, Ajaks je odigrao 1:1 sa grčkim Paokom. Gosti iz Soluna poveli su golom Kamposa u 27. minutu. Remi domaćinu je doneo Dolberg u 58. minutu.

Dinamo Zagreb je na Maksimiru pobedio Dinamo Tbilisi sa 2:0. Oba gola viđena su krajem prvog poluvremena. Prvo je u 39. pogodio Sudani, a samo tri minuta kasnije, ispostaviće se, konačan rezultat postavio je Ćorić.

Šahtjor u Ljovu stekao prednost od 2:o pred revanš protiv Jang Bojsa. Domaći su došli u vođstvo preko Bernarda u 27. minutu. U drugom poluvremenu viđen je i gol Seleznjova u 75. minutu. Pre toga je zbog drugog žutog crveni karton dobio bivši fudbaler Crvene Zvezde Milan Vilotić.

Sutra su na programu preostalih šest mečeva trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.