I MARINA IZABRALA: Evo kojih 12 košarkašica ide u Rio

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, odabrala je 12 igračica koje će učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju.

Pored kapitena Milice Dabović, u avionu za Brazil naći će se i sledeće košarkašice: Tamara Radočaj, Sonja Petrović, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Ana Dabović i Danijel Pejdž.

– Želim da se zahvalim ne samo Tijani Ajduković, Maji Škorić i Sanji Mandić, nego i svim devojkama koje su bile sa nama na pripremama, a to su i Milena Marjanović, Biljana Stjepanović, Aleksandra Stanaćev i Sanja Orozović jer su one svojim profesionalizmom i vedrim duhom doprinele dobrom radu i dobrom treningu, tako da u ovom momentu možemo zaista biti zadovoljni prvom nedeljom u Beogradu, pa Zlatiborom i onim što se sad i videlo protiv reprezentacije Turske – rekla je Maljkovićeva za sajt Saveza.

Košarkašice će u Beogradu trenirati do subote, posle čega će preko Dubaija krenuti za Rio. Takmičenje na OI za njih kreće 7. avgusta kada će protivnik biti Španija.