GOTOVE PRIPREME: Košarkašice se vratile sa Zlatibora

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije završila je pripreme na Zlatiboru, pred odlazak na Olimpijske igre, koje će se u Rio de žaneiru održati od 5. do 21. avgusta.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković, rekla je da je ogroman hendikep, što Ana Dabović i Sonja Petrović nisu bile na Zlatiboru, dodajući da će se njih dve ekipi priključiti u Beogradu.

„Svaka utakmica je finale Evropskog prvenstva, potpuno bi bilo neozbiljno pričati o ambicijama male Srbije na Olimpijskim igrama. Mi smo napravili istorijski rezultat, osvojivši zlato 2015. godine i svakim danom je snaga tog uspeha sve veća i veća“, rekla je Maljković.

Prema njenim rečima, favorit u grupi je Amerika, ona je neprikosnovena, a svi ostali imaju potpuno iste šanse.

Ona je rekla da je Srbija tek skoro počela da se upoznaje sa ženskom košarkom, dodajući da su u ženskoj košarki, Olimpijske igre zaista premija i tu nema nijedna lagana utakmica.

„U inostranstvu se baca veliki akcenat na zemlje koje imaju predstavnike i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Mi smo radili u Beogradu, ali smo posle odlazile da pratimo muške kolege. Radujem se tom druženju sa njima u Riju, ali moram da istknem da se radujem celom timu Srbije na Olimpijskim igrama“, izjavila je Maljković.

„Zahvaljujući u dobroj meri Zlatiboru, pripreme su protekle jako dobro“, istakla je Maljković.

Predsednik opštine čajetina Milan Stamatović, izjavio je da je Zlatibor poznat po tome što su sve ekipe, koje su bile na pripremama na ovoj planini, osvajale ili nacionalna, evropska ili svetska prvenstva.

„Stručni tim košarkaške reprezentacije je to shvatio, jer je ovde najbolji ambijent, najbolji uslovi za naše košarkašice, koje tradicionalno dolaze na Zlatibor i zbog toga sam zahvalan Marini Maljković, stručnom timu i košarkašicama“, rekao je on i izrazio nadu da će devojske postići odlične rezultate na Olimpijskim igrama, kao i svi ostali naši sportisti.

Tanjug