KVALIFIKACIJE ZA LE: Voša, Partizan i Čuka na ispitu

Tri srpska kluba večeras igraju prve mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Na teren prvo izlazi ekipa Vojvodine, koja od 20 časova dočekuje velsku ekipu, Konahs. Novosađani su u prvom kolu lako izbacili crnogorski Bokelj, dok su Velšani napravili iznenađenje eliminisavši ekipu Štabaeka. Crveno-beli su nesumnjivo favoriti u ovom meču, ali bilo kakvo opuštanje im može doći glave. Konahs je ekipa koju čine igrači sa ostrva, i jedan Amerikanac, Vulf. Bili su pobednici doigravanja za Ligu Evrope u velškom šampionatu. Direktan prenos je na RTV.

Petnaest minuta posle Voše u Humskoj se sastaju Partizan i poljsko Zaglebje iz Lubina. Crno-beli su bili slobodni u prvom kolu, pa će im ovo biti prva zvanična utakmica u novoj sezoni. Gosti su sa druge strane, u prvoj rundi izbacili ekipu Slavije iz Sofije ukupnim rezultatom 3:1. Ekipa je sastvaljena uglavnom od Poljaka, koji su potpomognuti igračima iz bivše Jugoslavije. Kapiten poljskog sastava je srpski fudbaler Đorđe Čotra, a vrednost ekipe po transfermarketu je 6.2 miliona evra. Partizan je favorit, ali neće imati ni malo lak zadatak da prebrodi prvi stepenik ka Ligi Evrope. Direktan prenos obezbeđen je na RTS 1.

Poslednji na travnatu podlogu će fudbaleri Čukaričkog, oni od 20:30 gostuju ekipi Videotona. Tim sa Banovog Brda je u prvom kolu kvalifikacija, iznenađujuće ubedljivo slavio protiv Ordabasija, 6:3. Njihovi rivali iz Mađarske, su teže nego što se očekivalo izbacili moldavsku Zariju sa 3:2. Nedavno je u Videoton stigao bivši fudbaler Partizana i naše reprezentcije Danko Lazović. Pored njega u mašarskom sastavu igra još nekoliko stranaca, a ističe se Brazilac Vinicijus koji je i kapiten tima. Kladionice za prolaz u narednu rundu veće šanse daju našem predstavniku, ali Čukarički će taj rezultat morati da zasluži na terenu. Direktan prenos je na Areni Sport.