TOMIĆ: Odgovorno i hrabro na Poljake

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je danas da ne očekuje da će prva utakmica protiv poljskog Zaglebja rešiti ovaj dvomeč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

„Žreb nam nije bio naklonjen, pošto smo vrlo rano dobili protivnika te snage. Ne želimo da očajavamo, prilazimo im maksimalno ozbiljno. Ne želimo ni da ih precenimo, ni da ih potcenimo. Ne očekujem da će sutrašnja utakmica rešiti plasman dalje. Nadam se da će doći što više navijača, i pored toga što je grad prazan, i da ćemo se svi zajedno potruditi da napravimo što bolju atmosferu, a mi na terenu ćemo pokazati da želimo da igramo, kao i uvek, odgovorno i hrabro“, rekao je Tomić novinarima u Beogradu.

Trener Partizana ocenio je da je poljska ekipa u prednosti jer dugo igra zajedno.

„Zaglebje je u prednosti jer tri godine ima isti tim. Poznaju se jako dobro. Naš hendikep je što imamo mnogo novih igrača, što u tom smislu favorizuje protivnika. Ali, imamo i mi svoje prednosti, koje želimo da pokažemo u obe utakmice. Nadam se da će motiv domaćeg terena prve utakmice u sezoni nadomestiti nedostatak kontinuiteta u ekipi“, rekao je Tomić.

„Ne smemo da se opustimo ni u jednom trenutku, jer mogu da nas ugroze iz kontranapada“, dodao je on.

Svi igrači su u konkurenciji za tim osim Leonarda, koji je kasno stigao.

Darko Brašanac je kazao da je protivnik nezgodan, ali da cilj tima ostaje pobeda.

„Srećni smo što igramo ma našem stadionu, ali nas ne očekuje ni malo laka utakmica. Videli smo na pripremama u Poljskoj da su to tvrde ekipe, a sutra nas čeka jedna takva, ali mnogo kvalitetnija od onih sa kojima smo igrali. Naš cilj je pobeda i nadam se da ćemo je uz navijače i ostvariti“, rekao je Brašanac.

Utakmica Partizan-Zaglebje igra se u četvrtak od 20.15.

Beta