ZVEZDA SLAVILA NA MALTI: Sjajni Katai režirao preokret (VIDEO)

 

Fudbaleri Crvene Zvezde uspešno su startovali kvalifikacije za Ligu šampiona. Naš predstavnik je nakon preokreta u drugom poluvremenu došao do pobede od 2:1. Valeta je povela golom Falkonea u 15. minutu utakmice. Domaći su nešto kasnije postigli još jedan pogodak, koji je bio ponipten zbog sumnjivog ofsajda. Šampion Srbije imao je samo jednu dobru šansu u prvom delu, ali je Vieira bio neprecizan. Drugo poluvreme donelo je bolju igru tima Miodraga Božovića, pa su preko Katai i Sikimića došli do važne pobede, i mirnije mogu da dočekaju Maltežane sledeće nedelje na Marakani. Igrač utakmice je Aleksandar Katai koji je postigao jedan gol, ali i upisao jednu asistenciju.

SASTAVI:

VALETA (4-2-3-1): Bonelo – Karuana, Azopardi, Borg, Gili- Brifa, Falkone, Pani, Agire, Džontan, Romeu

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Kahriman – Cvetković, Fibel, Luković, Ibanjez – Le Talek, Donald, Srnić, Kanga, Katai – Vijeira.

TOK MEČA:

U prvih 15-ak minuta nije bilo ozbiljnijih šansi ni na jednoj strani. Jedino vredno pomena, jeste žuti karton Uga Vieire zbog simuliranja. Ipak, u 15. minutu Falkone je sjajno prihvatio loptu i na prelep način savladao nemoćnog Kahrimana. Valeta je došla do iznenađujućeg vođstva od 1:0. Prvu veliku šansu Zvezda je  imala preko Vieire u 19. minutu, međutim Portugalac je bio neprecizan glavom, lopta je otišla pored gola. Crveno-beli bezuspešno pokušavaju da stvore priliku za gol. U 33. minutu Valeti je poništen gol zbog ofsajda. Falkone je bio u liniji sa Fibelom, a pomoćnik je podigao zastavicu, pa je ostalo 1:0. Nastavljao je naš šampion sa napadima, ali retko koji je predstavljao ikakvu opasnost po gol domaćina. Jedno od najvećih pojačanja, Gejlor Kanga, igra veoma slabo, ali ni ostatak tima nije ništa bolji. Maltežani opasno prete iz kontre, ali bez pravih šansi i opasnosti za gol Kahrimana. Poslednji pokušaj u prvom delu za Zvezdu imao je Vieira iz velike udaljenosti, ali je bio neprecizan.. Ako žele trijumf, crveno-beli će morati da zaigraju mnogo, mnogo, mnogo bolje u drugom delu.

Mouče je zamenio Srnića pred start drugih 45 minuta. Valeta je imala prvu šansu u drugom poluvremenu, ali je Kahriman stigao do lopte pre Malana, pa veće opasnosti nije bilo. Posle toga, sve konce igre preuzela je Zvezda. Ređale su se šanse pred golom Maltežana, pokušavali su Kanga, Mouče, Vieira, ali promene rezultata nije bilo. Nedugo zatim Portugalac je napustio igru, a zamenio ga je Predrag Sikimić. Usledio je 66, minut i izjednačujući pogodak Kataia, Kanga je poslao sjajnu loptu, a Zvezdin reprezentativac ju je na prelep način smestio lobom u mrežu nemoćnog golmana Valete. Nastavili su crveno-beli sa napadima, i to im se isplatilo u 75. minutu, kada je Sikimić ugurao loptu u mrežu posle asistencije Kataija. Do kraja utakmice bilo je jos par polušansi za našeg šampiona, kao i jedan udarac Malana, koji je Kahriman lako ukratio. Na, kraju je ušap i Ruiz, imao je par pokušaja, ali bez učink. Valeta 1:2 Crvena Zvezda