U BARSI UVERENI: Mesi ostaje na Kamp Nou

Portparol Barselone Đozep Vives rekao je danas da fudbaler te ekipe Lionel Mesi ne namerava da napusti klub.

Mesi i njegov otac i agent Horhe su prošle nedelje pred sudom u Barseloni osudjeni na zatvorske kazne od po 21 meseca zbog utaje poreza i moraće da plate ukupno 3,5 miliona evra.

Prema španskom zakonu kazna manja od dve godine za prekršioce koji počine nenasilna krivična dela može se služiti kao uslovna, pa petostruki najbolji fudbaler sveta i njegov otac neće otići u zatvor.

Britanski mediji su nedavno preneli da je Horhe Mesi razgovarao s vlasnikom Čelsija Romanom Abramovičem na jahti ruskog milijardera, pa su se pojačale spekulacije da će petostruki najbolji fudbaler sveta napustiti Barselonu.

Te navode negirao je portparol Barselone Đozep Vives. On je putem klupskog sajta pozvao navijače da preko društvenih mreža pruže podršku Mesiju u kampanji: „Svi smo mi Leo Mesi“.

„U kontaktu smo s Mesijevim saradnicima i nemamo utisak da Leo želi da napusti klub. Nismo zabrinuti zbog toga“, rekao je Vives, preneli su španski mediji.

On je podsetio da je Mesi kao devetnaestogodišnjak potpisao sporne ugovore i dodao da je „dokazano da nije znao za sve detalje“.

„Mesi se samo koncentrisao na fudbal i potpisao je ugovore koje su mu njegovi savetnici rekli da potpiše. Mesi nije imao pošten tretman i klub mora da ga brani. Savest nam je čista i nećemo odustati. Pozivamo navijače da se priključe kampanji“, rekao je Vives.

Beta