SALE PRESEKAO: Bez Bobija na Olimpijskim igrama!

Reprezentacija Srbije na dominantan način je obezbedila plasman na OI u Riju. Nije sve išlo tako glatko, selektor Đorđević se od početka susreo sa problemima, a najveću pažnju javnosti izazvala je odluka Bobana Marjanovića da dan pred okupljanje Orlova, otkaže svoje učešće na kvalifikacionom turniru u Beogradu.

Ta odluka je Đorđeviću poremetila sve planove i sva očekivanja.

– Đorđević i Marjanović su razgovarali svakodnevno uoči početka priprema za kvalifikacioni turnir u Beogradu. Selektor je napravio plan priprema, tako da je Bobiju namenio maltene centralnu ulogu, za Informer je izjavio izvor blizak selektoru Orlova.

Doskorašnji košarkaš San Antonia je kao razlog za odustajanje naveo strah od povrede. Ipak, način na koji je to uradio, nije bio pravi.

– Veče pre početka priprema drhtavim glasom saopštio je Đorđeviću da se plaši povrede i da ne može da igra u Beogradu da ne bi ugrozio svoju karijeru u NBA. Tom odlukom Marjanović je potpuno poremetio Đorđevićev plan priprema. Selektor preko toga ne može da pređe, nastavlja pomenuti izvor.

Bivši trener Panatinaikosa je nakon završetka turnira u Beogradu, izjavio da će za OI konkuristati samo oni koji su bili deo ekipe prilikom kvalifikacija za Rio.

– Marjanović neće ići sa reprezentacijom u Rio, pa taman i kad bi se Raduljica i Štimac povredili. Selektor Đorđević je čvrsto rešio da ga ne vodi na Olimpijske igre i neće se predomisliti, šta god da se desi, završava izvor blizak selektoru.

A.K