KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Senzacija na Gibraltaru, Dinamo slavio u derbiju bivše Juge (VIDEO)

Odigrani su prvi mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Opšti utisak je da su se favoriti danas izuzetno namučili da dođu do željenog rezultata.

Fudbaleri Legije iz Varšave nisu uspeli u gostima da savladaju ekipu Zrinjskog, konačan rezultat bio je 1:1. Nikolić je goste doveo u vođstvo u 49. minutu, ali je samo osam minuta kasnije Katanec poravnao i izjednačio.

Dinamo Tbilisi je bez problema savladao jermenski Alaškert sa 2:o. Golove su postigli Kicišvili u 55. minutu i Kvilitaija u 69. minutu (penal).

Istim rezultatom, azerbejdžanski Karabag je bio bolji od Didelanža. Oba gola delo su Ričarda, prvi je pao u 10. minutu sa bele tačke, a drugi u 27. minutu prvog dela.

Najviše golova bilo je na utakmici Hapoel Ber Ševe i Šerifa iz Tiraspolja. Izraelci su teškom mukom slavili sa 3:2. Gosti su poveli golom Ivančića sredinom prvog poluvremena, Hapoel je izjednačio u 43. minutu preko Ogua , nakon što je u 28. Buzaljo promašio penal. Drugi deo igre doneo je još tri gola, preokret izraelskom predstavniku doneo je Barda iz novog penala u 52. minutu. Moldavci se nisu predavali, pa su preko Brezoveca izjednačili samo 12 minuta kasnije. Ipak, Hapoel je u 90. minutu stigao do pobede, posle trećeg penala na meču, strelac je bio Radi.

BATE Borisov je na svom terenu slavio protiv šampiona Finske, SJK-a, sa 2:0. Domaćin je dao po jedan gol u oba poluvremena, a strelci su bili Kendiš i Rodionov.

Najveće iznenađenje desilo se na Gibraltaru, gde je domaći Linkoln uspeo da savlada škotskog velikana, ekipu Seltika. Tako se Brendon Rodžers na svom prvom zvaničnom meču u novom klubu maksimalno obrukao. Jedini strelac bio je Kaskaro u 48. minutu meča.

Jedini meč bez golova, odigrali su velški TNS i kiparski APOEL.

Salzburg je jedva slomio otpor žilave letonske Liepaje. Sorijano je u 83. minut postigao jedini gol na meču, pa će Austrijanci mirnije putovati na revanš u Letoniju.

U derbiju bivše Jugoslavije, Dinamo iz Zagreba pobedio je sa 2:1 u gostima ekipu Vardara. Hrvati su poveli sa 2:o autogolom Mijuškovića u 21. i pogodkom Roga u 30. Do kraja, Makedonci su uspeli samo da ublaže poraz preko nesuđenog pojačanja Partizana, Hambardžumijana u 54. minutu.

REZULTATI:

Zrinjski 1:1 Legija

Dinamo Tbilisi 2:o Alaškert

Karabag 2:0 Didelanž

Hapoel Ber Šev 3:2 Šerif Tiraspolj

BATE 2:o SJK

Linkoln 1:oSeltik

TNS 0:0 APOEL

Valeta 1:2 Crvena Zvezda

Salzburg 1:o Liepaja

Vardar 1:2 Dinamo