FSS: Povećan broj stranaca, tri nova selektora

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije imenovao je danas trojicu novih selektora mladjih kategorija, usvojio je i listu sudija za Super ligu i Prvu ligu, na kojoj su i dve žene, a proširio je i broj stranaca koji mogu da igraju u domaćoj ligi.

Izvršni odbor doneo je odluku da klubovi u narednoj sezoni mogu u zapisniku protokolu da imaju šestoricu stranih igrača koji nemaju zvanično državljanstvo Srbije.

Što se tiče selektora, godište 2001. povereno je dugogodišnjem instruktoru Vladimiru Ješiću; rodjene 2000. vodiće Ilija Stolica; godište 1999. povereno je takodje dugogodišnjem instruktoru Milošu Velebitu, a novost je da će biti formirana selekcija do 20 godina, koja je poverena Nenadu Lalatoviću.

Mesto selektora za 1998. godište ostaje za sada upražnjeno, do sledeće sednice.

Članovi IO FSS dali su podršku Tomislavu Siviću, selektoru mlade reprezentacije, pred kojom su u septembru i oktobru mečevi odluke u kvalifikacijama za EP.

PROČITAJTE JOŠ:  OTIŠAO BRŽE NEGO ŠTO JE DOŠAO: Lalatoviću uručen OTKAZ!

Čelni ljudi FSS usvojili su listu sudija (lista glavnih sudija kraća je za 10 imena u odnosu na prethodnu sezonu) i posmatrača na predlog Sudijske komisije FSS i njenog predsednika Miroslava Radomana.

„Prvi put u istoriji našeg fudbala, po ugledu na fudbalski razvijene zemlje, na terenima Super i Prve lige biće i dve dame, Ana Minić (Niš), na listi glavnih sudija, i Svetlana Bilić (Ruma) koja se nalazi na listi pomoćnih sudija. Jedini kriterijumi za izbor bili su fizička priprema, moral i perspektiva svih kandidata“, navodi se u saopštenju FSS.

Izvršni odbor FSS dobio je dva nova člana, predsednika FS Beograda Dušana Mrakića i Sašu Bajčetića. Na predlog Zajednice Super lige Srbije, IO je imenovao Dragomira Lazovića, predsednika Zajednice, na mesto potpredsednika FS Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:  KAPA DOLE: Atletiko Mineiro neće igrati meč poslednjeg kola protiv Šapekoensea

Žarko Stevanović je dobio novi mandat za funkciju predsednika Disciplinske komisije FSS.

IO FSS je preinačio odluku Odbora za hitna pitanja, koji je prošlog oktobra namenio novac za izgradnju reflektora na stadionu OFK Beograda, pošto je taj klub ispao iz Super lige. Umesto njega, taj novac će dobiti Bačka iz Bačke Palanke, koji je izborio promociju u Super ligu.

Beta