PAKAO U MELBURNU: Đoković u nehumanim uslovima savladao Monfisa i otišao u treće kolo!

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je u veoma teškim uslovima u Melburnu pobedio Gaela Monfisa – 4:6, 6:3, 6:1, 6:3.

Od sredine drugog seta krenulo je pravo mučenje na terenu, pre svega za Monfisa koji nije nikako mogao da se oporavi od velike vrućine.

U hladu je bilo 39 stepeni, dok je temperatura podloge išla i do 68 stepeni celzijusa.

U takvom stanju na terenu Đoković se mnogo bolje snašao, iako je i on izgledao dosta umorno, što je sasvim normalno.

Novak će u narednom kolu igrati protiv Roberta Ramosa-Vinjolasa koji je u tri seta savladao Tomaša Smičeka.

Nije dobro srpski teniser krenuo meč, pošto je izgubio svoja dva uvodna gema. Delovao je nervozno, dosta je grešio i to je Monfis znao da iskoristi.

Međutim, 14. igrač sveta se ubrzo vratio u meč, ali videlo se da nešto ne štima u igri našeg tenisera. Francuz je ponovo napravio brejk i tako došao do prilike da osvoji prvi set.

Monfis je to i uradio, ali ono najvažnije tek je sledilo.

Sredinom drugog seta Monfis je krenuo dosta slabije da se kreće i delovao je kao da ne može da stoji na nogama. Na pauzama se hladio sa vodom i mnogo mu je teže pao ovakav rasplet situacije.

Đoković je napravio brejk krajem drugog seta i tada je krenula dominacija 14. igrača sveta.

Dobijen je set sa 6:3, a ono što je najvažnije Novak je delovao mnogo bolje od Monfisa. Poenta je bila preživeti ovakvu situaciju jer su uslovi zaista bili teški.

Srpski igrač treći set dobija sa 6:1 i već tada se moglo videti u kom pravcu će ići ostatak meča. Međutim, do kraja meča videli smo još svašta.

Sredinom četvrtog seta Novak je upao u malu mini krizu. Ona na svu sreću nije trajala dugo, Đoković je dobio gem za 4:3 i onda je usledio poslednji napad.

Srpski teniser pravi brejk, a potom ga i potvrđuje za ogromnu pobedu. Kao što je rečeno, Novak će u narednom kolu igrati protiv Ramosa-Vinjolasa.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

B92

1 Comment on "PAKAO U MELBURNU: Đoković u nehumanim uslovima savladao Monfisa i otišao u treće kolo!"

  1. Odlično ste napisali prikaz meča. Kratko i jasno. Naslov je najbolji!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*