HIMKI SLAVIO U BEOGRADU: Šved sam pobedio Crvenu Zvezdu!

FOTO: KK Crvena Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na svom terenu u 18. kolu Evrolige od Himkija sa 79:70.

Crveno-beli su loše otvorili tri od četiri četvrtine, Aleksej Šved je u nastavku počeo da pogađa gotovo sve, a Zvezda je u poslednjem periodu pala.

Sve je rešeno na minut i po do kraja kada je Branko Lazić na Švedu napravio nesportsku ličnu grešku posle koje je plej ruske ekipe pogodio bacanja, a odmah zatim i trojku.

Prvo poluvreme se ukratko može svesti na četiri reči – Nemanja Dangubić, Tejor Ročesti.

Iako je pre utakmice svakako fokus bio usmeren ka Alekseju Švedu kao najboljem strelcu Evrolige, pre svega Dangubić, a onda i Ročesti potpuno su „ukrali šou“ fantastičnom Rusu.

Dangubić je meč otvorio trojkom za Zvezdu posle čega je svojom uzvratio Anderson. Himki je od početka rizikovao ostavljajući Dangubiću dosta prostora da šutira što je ovaj do petog minuta maksimalno iskoristio. Od pogotka Ročestija 5:5 kreće rafal od tri dalekometna hica i Zvezda je za tili čas došla do 14:5 posle četiri trojke Dangubića.

Gotovo svaka lopta Himkija je u tom prvom periodu išla Švedu, a Šved bi gotovo po pravilu bio fauliran i išao na liniju penala. Zvezda je prednost održala do kraja četvrtine, a Himki u drugoj kreće da topi prednost domaćina.

Tome je doprineo loš početak druge deonice Zvezde koja nije više od tri i po minuta da postigne koš iz igre. Himki je došao do 21:21. A onda je krenuo deža vi s početka meča.

Ročesti i Dangubić pogađaju trojke i Zvezda odlazi na poluvreme sa 37:31. Himki je u drugo poluvreme ušao serijom 8:0 i ekspresno preuzeo vođstvo. Od tada nijedna od ekipa nije uspevala da se odlepi. Zvezdi su se u tim trenucima možda svetili i promašeni ziceri iz prvog dela igre.

Zvezda je u poslednju deonicu ušla sa 54:52, ali se videlo da fali energije i koncentracije što je kasnije uzrokovalo pad u napadu, ali i u odbrani. Šved se raspucao, aktivirao se Hanikat i Himki je polako gradio prednost.

Na minut i po do kraja, Himki kreće u kontru, Šved uzima loptu, faulira ga Lazić, a sudije sviraju nesportsku ličnu grešku. Šved pogađa bacanja, odmah u narednom napadu i trojku i Himki je otišao na 76:66 i tu je bio kraj.

Zvezda je došla do skora 7-11 i nalazi se na 11. mestu Evrolige, a Himki je sedmi sa 10-8.

B92

 

Be the first to comment on "HIMKI SLAVIO U BEOGRADU: Šved sam pobedio Crvenu Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*