VIKTOR KAKVOG ZNAMO: Troicki od ambisa do drugog kola Australijen opena!

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo AO posle velikog preokreta protiv domaćeg tenisera Aleksa Bolta, koji je dobio vajld kartu.

Viktor je slavio sa 3:2 (6:7, 4;6, 6:2, 6:3, 6:4), iako je imao dva seta zaostatka.

Ovo je bio njihov prvi međusobni duel.

U prvom setu viđena je izjednačena borba. Nijedan igrač nije uspeo da napravi brejk, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Bolt je bio mnogo bolji u 13. gemu, pa je sa 7:2 stigao do vođstva od 1:0.

Drugi set je počeo isto kao i prvi, ona tenisera su čuvala svoje servis gemove. Ipak, prvi brejk viđamo u petom gemu. Bolt koristi treću brejk loptu i stiže do prednosti od 3:2. Drame je bilo u desetom gemu, kada je Australijamac servirao za set. Troicki je imao tri vezane brejk lopte, ali nijednu nije uspeo da iskoristi, pa Bolt stiže do velike prednosti od 2:0.

U naredna dva seta Troicki je podigao nivo igre i u potpunosti dominirao. Izuzetno je servirao, a koristio je i svaku priliku da napravi brejk. Treći set je osvojio rezultatom 6:2, a četvrti sa 6:3.

Dramu smo ponovo videli u odlučujućem setu. Bolt ga je otvorio na sjajan način. Poveo je sa 3:0. Ključan trenutak bio ke cetvrti gem. Troicki je spasao tri brejk lopte i uspeo da smanji na 3:1. Posle toga stanje na terenu se promenilo. Viktor je ponovo zaigrao veoma dobro. Vezao je još tri gema, od čega su bila dva brejka. Tu je srpski teniser prelomio meč i priveo set kraju, pa je rezultatom 6:4 stigao do pobede.

Troicki je po ko zna koji put u karijeri odigrao ovakav meč sa puno uspona i padova, što smo i navikli od njega.

Viktor u drugom kolu igra protiv pobednika duela Kirijos Dutra Silva.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od rekama.Vas ništa ne košta, nama mnogo znači.

 

Be the first to comment on "VIKTOR KAKVOG ZNAMO: Troicki od ambisa do drugog kola Australijen opena!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*