VAŽAN TRIJUMF CRNO-BELIH: Sjajni Veličković vodio Partizan do pobede u Laktašima!

novica-velickovic-partizan-kk-belgrade-beograd

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu u Laktašima u neizvesnoj utakmici 16. kola ABA lige sa 74:67.

Partizan je do pobede vodio neverovatni Novica Veličković koji je imao 24 poena, ali mnogo više zbog doprinosa kapitena Partizana u podizanju svog tima kada je Partizan bio u nokdaunu.

Početak meča obeležio je Đorđe Gagić koji je već posle dva napada Partizana pokazao da bi poprilično mogao da namuči centarsku liniju Igokee.

Borbeno su ušli crno-beli u meč i u tesnoj prvoj četvrtini na startu došli do prednosti 11:5. Igokea potom smanjuje, a posle prvog ofanzivnog skoka u meču i dolazi do prvog vođstva košem Đorđa Miloševića u osmom minutu meča.

Do kraja prve deonice je ostalo tesno uz mnogo grešaka i promašaja na obe strane pa je „opipavanje pulsa“ okončano sa 15:15.

Druga deonica je donela dva različita Partizana. Četvrtinu je počeo borbeni i strpljiviji Partizan, Igokea je nizala izgubljene, a crno-beli ukradene i koševe. Tako je Partizan do 15. minuta vodio sa 27:18.

Međutim, Dragan Bajić tada menja odbranu svoje ekipe, a činjenica da Partizan gotovo ništa nije mogao da pogodi spolja tada je počela da uzima svoj danak.

Tri od devet Gosa, 0/5 Marinkovića i 2/10 Partizana iza linije 6.75 olakšale su posao u seriji koju su pokrenuli Malkolm Li i Marko Ljubičić.

Prodor po čeonoj liniji, pa kontra i onda trojka Lija potpuno su pokrenule tim iz Laktaša koji je za nekoliko minuta napravio seriju 14:0 i poveo sa 36:30.

Gos nakon toga pogađa flouter, a Partizan nezadovoljan ide na poluvreme sa 38:34.

Dok je prvo poluvreme uglavnom bilo mučenje za gledanje zbog velikog broja promašaja i grešaka, drugo je bilo uzbudljivije. „Rolerkoster“ u trećoj četvrtini počeo je izgubljenim loptama Gosa, ali i „šetnjom“ Ljubičića kroz reket Partizana.

Igokea je imala 45:40 na polovini treće deonice, ali tada na scenu stupa neverovatni Veličković koji svojim koševima i borbenošću počinje seriju Partizana od 16:0.

Tokom te serije se aktivirao Šalić, a trojku je napokon ubacio i Vanja Marinković za +11 na 56:45.

Umesto da iskoriste inicijativu, crno-beli su još jednom popustili u poslednjoj deonici. Veličković je pogađao sve što baci ka košu, ali je tim Nenada Čanka mogla da košta nepromišljenost Đorđa Gagića i tehnička greška koju je dobio u 36. minutu.

Tada dolazi do pada u igri gostiju, Igokea se uzdiže, ali do kraja Partizan u sigurnijoj penal završnici odnosi važnu pobedu u borbi za četvrto mesto i plej-of ABA lige.

B92

Be the first to comment on "VAŽAN TRIJUMF CRNO-BELIH: Sjajni Veličković vodio Partizan do pobede u Laktašima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*