ŽREB ZA AO: Novak prošao veoma dobro, izbegao Nadala!

Novak Đoković igraće u prvom kolu Australijan Opena protiv Donalda Janga, odlučeno je žrebom u Melburnu.

Ukoliko savlada Amerikanca, Novak, koji je bio postavljen za 14. favorita, će u drugoj rundi igrati protiv Gaela Monfisa iz Francuske, posle čega bi mogao da usledi duel sa Špancem Albertom Ramos-Vinjolasom.

U Novakovom delu žreba nalaze se i mlađani Nemac Aleksander Zverev, sa kojim bi mogao da se sastane u četvrtom kolu odnosno Dominik Tim iz Austrije u četvrtini finala, ukoliko eliminiše Stana Vavrinku, dok bi u potencijalnom polufinalu mogli da gledamo novi epski klasik protiv Rodžera Federera.

Tu je i Filip Krajinović kome će prvi protivnik biti 26. nosilac iz Francuske Adrijan Manarino, pa bi Filip u trećem kolu, ako bude uspešniji i od Jirija Veselog, mogao na megdan upravo Timu.

Švajcarac turnir otvara protiv Aljaza Bedenea iz Slovenije, onda bi ga čekao bolji iz okršaja Jan-Lenarda Štrufa iz Nemačke i dobitnika vajld karda Sonvo Kvona iz Južne Koreje, pa 29. nosilac Francuz Rišar Gaske.

U gornjem delu Rodžerove četvrtine žreba nalaze se i Amerikanac Sem Kveri, Kanađanin Miloš Raonić, Huan Maritn del Potro iz Argentine, Belgijanac David Gofan.

Prvi nosilac u muškoj konkurenciji jeste prvi reket sveta i prošlogodišnji finalista Rafael Nadal, koji kreće od veterana iz Dominikanse Republike Estrelje Burgosa, dok bi u trećem kolu mogao da igra sa Hrvatom Bornom Čorićem ili bosanskohercegovačkim teniserom Damirom Džumhurom.

U istom delu žreba nalaze se još i Džon Izner, dok donju polofinu predvodi šesti nosilac iz Hrvatske Marin Čilić.

Novi okrašaj sa Rafom mogao bi da ima i Dušan Lajović, ali je potrebno da najpre izbaci Dijega Švarcmana iz Argentine u prvom kolu, odnosno bolje iz okršaja Ćorića i Italijana Paola Lorencija.

Što se ostalih srpskih predstavnika tiče, Viktor Troicki igraće sa dobitnikom specijalne pozivnice Aleksom Boltom, dok bi ga već u sledećoj rundi verovatno sačekao domaći igrač, 17. nosilac Nik Kirjos.

Gornju polovinu te četvrtine predvodi Bugarin Grigor Dimitrov, a donju Amerikanac Džek Sok, na čijoj strani je i Laslo Đere – koji će već na startu imati veoma težak zadatak protiv hrvatskog džina Iva Karlovića.

Titulu u muškom singlu brani Rodžer Federer, a u ženskom Serena Vilijams, koja se ipak posle porađaja neće vratiti na teren u Australiji.

Australijan open na programu je od 15. do 28. januara i igra se za nagradni fond od 43.200.000 američkih dolara.

B92

 

Be the first to comment on "ŽREB ZA AO: Novak prošao veoma dobro, izbegao Nadala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*