RIBERI: Zbog Ronalda mi je ukradena Zlatna lopta!

Ofanzivac mihnenskog Bajerna Frank Riberi otkrio je da je 2013. godine verovao da će osvojiti “Zlatnu loptu”, koja je te godine završila u rukama portugalskog asa Kristijana Ronalda. Ipak, umesto krune na sjajnu sezonu sa Bavarcima, u kojoj je osvojio pet trofeja (prvenstvo i Kup Nemačke, Liga šampiona, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo), Riberi je godinu završio sa velikom dozom gorčine.

– Kao da su mi ukrali “Zlatnu loptu” te godine. Bilo je zaista nerazumljivo. Osvojio sam sve trofeje, više od toga nije bilo moguće. Bilo je veoma nepravedno – rekao je Riberi, dodavši da nije imao ni podršku Francuske.

– Moja zemlja me nije podržala. Bio sam svedok kada su Francuzi rekli da Ronaldo treba da dobije priznanje. Da li mislite da bi Portugalci želeli da trofej pripadne Riberiju ili Mesiju? Naravno da ne.

Nekadašnjeg reprezentativca “trikolora” posebno je zaboleo odnos medija prema njemu posle eliminacije Francuske u prvoj fazi SP u Južnoj Africi 2010. godine, kada je bio označen kao jedan od organizatora bojkota tadašnjeg selektora Rejmona Domeneka tokom trajanja Mundijala.

– Bio im je potreban žrtveni jarac posle SP. Svi su u Francuskoj verovali, čak i moji roditelji, da sam ja bio problem. Ne mogu da zaboravim pisanje pojedinih francuskih medija. To mi je ostavilo veliki ožiljak, bilo je previše – rekao je Frank Riberi.

Novosti

Be the first to comment on "RIBERI: Zbog Ronalda mi je ukradena Zlatna lopta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*