CRNO-BELI SJAJNO PROŠLI: Partizan sa punim tribinama čeka Viktoriju!

grobari-partizan-skenderbeg-skenderbeu-pfc-navijaci-huligani-europa-league-Partizanovi stranci
FOTO: Sport Extra

Partizan će pred publikom igrati meč protiv Viktorije Plzenj u prvom meču nokaut faze Lige Evrope.

UEFA je donela odluku da crno-beli zbog petardi i pirotehničkih sredstava moraju da plate 30.000 evra.

Meč u Humskoj se igra 15. februara (21.05), dok je revanš na programu sedam dana kasnije (19.00) u Češkoj.

– Želim da istaknem, u svojstvu šefa pravnog tima koji je radio na argumentaciji FK Partizan pred Disciplinskom komisijom UEFA, veliko zadovoljstvo usled odluke koja je nas klub oslobodila od odgovornosti. U pravu postoji jedan pravni standard koji insistira na tome da se ne sme doneti osudujuca presuda ukoliko ne postoji SIGURNOST VAN SVAKE RAZUMNE SUMNJE u neciju odgovornost. Jos je u drevnom Rimu to nacelo definisano kao IN DUBIO PRO REO – ako nema dovoljno dokaza u neciju krivicu, taj se mora osloboditi od odgovornosti!

Nas pravni tim je izuzetno skrupulozno, argumentovano i sa velikom paznjom pripremio pisano izjasnjenje koje su clanovi Dosciplinske komisije, uprkos vrlo zlonamernim optuzbama od strane ceskog delegata (ciji su sunarodnici naredni protivnik FK Partizan u sesnaestini finala Lige Evrope) umeli da prepoznaju i usvoje nasu vrlo slozenu pravnu argumentaciju koju smo im predocili.

Ovo je drugi put da nas pravni tim, koji cini nas poznati advokat Zoran Damnjanovic i Milorad Nikolic, talentovani pravnik u FK Partizan) izlazi trijumfalno iz gotovo nemogucih pravnih situacija pred organima UEFA.

Mi se nismo obazirali na deo domace javnosti koja se zlurado i potcenjivacki pitala kako je moguce da Partizan stalno biva kaznjavan pored pravnog tima koji ga zastupa, sto podseca na pitanje kako li je, na primer, svojevremeno, Gavrilo Princip mogao biti osudjen, kada ga je branio vrsni advokat Rudolf Cisler?

Ovo je poruka i nasim navijacima da ne izlazu nas pravni tim nemogucim zadacima jer smo vec na granici pravnickih i profesionalnih mogucnosti.

Izražavm i zaljenje zbog kazne nasim rivalima, buduci da smo svesni da je interes srpskog fudbala da oba nasa kluba budu u poziciji da se na najbolji nacin bore za uspeh, pa, sledstevno najavama da ce uloziti zalbu na ovu odluku, nudimo iskusnu pravnu pomoc koja se vec pokazala kao delotvorna u organima UEFA.

Be the first to comment on "CRNO-BELI SJAJNO PROŠLI: Partizan sa punim tribinama čeka Viktoriju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*