POBEDA ZA POČETAK GODINE: Zvezda se oznojila protiv Olimpije!

FOTO: KK Crvena Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su otvorili Novu godinu, pošto su u poslednjem meču 14. kola ABA lige savladali Olimpiju sa 80:76 (16:18, 24:19, 22:19, 18:20).

Izabranici Dušana Alimpijević meč su prelomili u sredinom poslednje četvrtine kada su napravili razliku od devet poena, koja će se kasnije ispostaviti kao nedostižna.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ročesti sa 16 poena, dok su po 13 ubacili Dangubić i Feldin.

Kod gostiju Morgan i Špan su postigli 15 poena, dok je Lorbek u bacio 12.

Zvezda je dosta „trapavo“ otvorila meč, pošto smo videli nekoliko izgubljenih lopti. Olimpija je to iskoristila i posle četiri minuta igre povela sa 9:4.

Ipak, onda je usledila nešto tečnija igra aktuelnog šampiona Srbije i regiona za vođstvo do 12:9.
Crveno-beli nisu nastavili u istom ritmu, Olimpija je prokrenula i posle prvih deset minuta igre Ljubljančani su imali +2, 18:16.

Zvezda se u drugoj deonici potpuno razigrala, trojke su pogađali Ročesti, Feldin i Dangubić, međutim Olimpija nije dozvolila da se crveno-beli odlepe.

Do kraja poluvremena gledali smo čvrstu igru, a trojkom Milka Bjelica završeno je prvih 20 minuta igre. Klub sa Malog kalemegdana imao je prednost od 40:37.

U nastavku meča videli smo preslikanu igru iz prve deonice. Zvezda je sporo otvorila treću deonicu, teško je dolazila do poena, međutim ni Olimpija nije briljarala ofanzivno.

Gledali smo egal meča, ekipe su se smenjivale u vođstvo, ali krajem deonice crveno-beli su konačno uspeli da naprave nešto osetniju razlku.

Serijom 9:2 u poslednjih minut i po, prednost kluba sa Malog kalemegdana u bila je +6, 62:56.

Crveno-beli idealno su krenuli 4/4 – trojkom Ročestija. Međutim to nije bilo dovoljno da bi se slomio otpor Ljubljančana. Držali su se gosti sve do poslednjeg minuta, ali nisu imali snage za preokret.

Iako su stalno bili u meču, činilo se da će Zvezda sigurno doći do pobede. Tako je na kraju i bilo, pa tako crveno-beli dolaze do 12. trijumfa, dok je Olimpija ostala na pet.

B92

Be the first to comment on "POBEDA ZA POČETAK GODINE: Zvezda se oznojila protiv Olimpije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*