NBA: Pet poena Bjelice u pobedi Minesote, rekord Derozana

Košarkaši Minesote pobedili su prošle noći Los Andjeles lejkerse sa 114:96, što je sedmi trijumf tog tima u poslednjih osam utakmica.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džimi Batler sa 28 poena, Edru Vigins je dodao 21, dok je Karl Entoni Tauns upisao 30. „dabl-dabl“ od početka sezone sa 16 poena i 13 skokova.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je na terenu proveo 15 minuta i za to vreme je upisao pet poena, četiri skoka i jednu asistenciju.

U redovima Lejkersa, koji su zabeležili sedmi uzastopni poraz, najbolji je bio Džordan Klarkson sa 20 poena.

Košarkaši Toronta pobedili ekipu Milvokija sa 131:127 posle produžetka i tako upisali 12. uzastopni trijumf na domaćem terenu.

Najzaslužniji za pobedu Toronta bio je Demar Derozan koji je postigao 52 poena, što je i njegov lični rekord i rekord franšize.

Derozan je postao treći igrač Toronta koji je postigao 50 i više poena u jednoj utakmici. Pre njega su to uradili Vins Karter i Terens Ros, koji su ubacili po 51 poen.

Kajl Lauri je dodao 26 poena za pobednički tim, a Serž Ibaka 11. Na drugoj strani, Erik Bledoso je bio najbolji 29 poena, dok je Janis Adetokumbo postigao tri poena manje.

Posle produžetka slavio je i Portland, koji se sa 124:120 u gostima bio bolji od Čikaga, dok su košarkaši Bruklina na svom terenu pobedili Orlando sa 98:95.

Beta

Be the first to comment on "NBA: Pet poena Bjelice u pobedi Minesote, rekord Derozana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*