NASTAVILA SA DOBRIM PARTIJAMA: Aleksandra Krunić iskoristila predaju Muguruze za plasman u četvrtfinale!

Aleksandra Krunić se plasirala u četvrtfinale WTA turnira u Brizbejnu.

Njoj je u trećem setu pri vođstvu od 2:1 meč predala prva nositeljka i druga teniserka sveta Garbinje Muguruza.

Krunić je izgubila prvi set sa 7:5, dok je drugi rešila u svoju korist rezultatom 7:6. Ipak, španska teniserka zbog povrede predaje meč u trećem gemu odlučujućeg seta, pa Srpkinja odlazi u treće kolo.

Muguruzu je povreda noge mučila od početka drugog seta, a kako je meč odmicao javljali su se i grčevi, pa je prva nositeljka odlučila da preda meč kako bi bila spremna za Australijen open.

Meč je bio neizvestan od samog početka. U prvom setu presudan je bio 12. gem. Krunić je servirala za opstanak, gem je trajao veoma dugo, a završio se tako sto je Muguruza iskoristila tek sedmu set loptu i povela sa 1:0.

Drugi set je bio još uzbudljiviji. Španjolka je vodila sa 5:2 i činilo se da je veoma blizu plasmana među osam najboljih, ali se naša teniserka nije predavala. Aleksandra je odigrala sjajno taj period meča i uspela da uvede set u odlučujući 13. gem.

U njemu je Krunić odigrala sjajno. Napravila je dva mini-brejka, a osvojila sve poene na svoj servis, pa je rezultatom 7:3 u taj brejku izjednačila na 1:1.

Na startu trećeg seta Muguruza je povela sa 2:0, Krunić je smanjila na 2:1, ali je to bio poslednji gem na meču.

Srpska teniserka nije bila zadovoljna što je do pobede stigla na ovakav način.

– Nije lep osećaj videti da vaša rivalka zbog povrede ne može da završi meč. To je razočaranje, iako sam ja prošla u narednu rundu. Meč nije bio gotov i ostalo je još mnogo uzbuđenja za nas dve, ali i publiku. Nisam srećna zbog ovog što se dogodilo, Garbinje želim brz oporavak, iskrena je bila Aleksandra Krunić.

Aleksandru u četvrtfinalu očekuje duel sa sedmom nositeljkom Anastasijom Sevastovom. Biće to njihov peti međusobni meč, a trenutno obe teniserke imaju po dve pobede.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači.

 

 

 

Be the first to comment on "NASTAVILA SA DOBRIM PARTIJAMA: Aleksandra Krunić iskoristila predaju Muguruze za plasman u četvrtfinale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*