LAKAT MU NE DA MIRA: Đoković odustao i od Dohe!

Srpski teniser Novak Đoković prinuđen je da odustane od turnira u Dohi, koji zvanično počinje prvog januara, s obzirom na to da i dalje oseća bolove u laktu.

Đoković je u petak objavio da se povlači sa Mubadala egzibicionog turnira u Abu Dabiju i bilo je očekivano da ga neće biti na prvom zvaničnom takmičenju u sezoni.

„Situacija sa laktom, nažalost, nije se promenila u odnosu na juče. I dalje osećam bol. Zato sam prinuđen da odustanem od takmičenja na ATP turniru u Dohi, koji je prošle godine proglašen za najbolji turnir iz serije 250“, rekao je Đoković.

On je prošle godine osvojio trofej trijumfom nad Endijem Marijem, pa će izgubiti 250 bodova.

Žao mi je što neću biti u prilici da igram pred svojim navijačima u Kataru, odakle imam lepe uspomene. Pamtim mnoge mečeve, poput finala prošle godine protiv Endija Marija. Atmosfera na stadionu je odlična, a organizacija je na najvišem nivou. Sve će mi to nedostajati. Međutim, posle detaljnih konsultacija sa lekarima, odlučili smo da je najbolje da nastavim sa terapijama i tretmanima lakta. Tek kada budem 100 odsto spreman da igram u punom intenzitetu, moći ću da krenem sa turnirima. Nadam se da će to uskoro da se dogodi. Želeo bih i da se zahvalim svima na strpljenju i razumevanju“, dodao je Novak.

Sledeći turnir na kojem bi trebalo da nastupi jeste Australijan open koji je na programu od 15. do 28. januara.

B92

Be the first to comment on "LAKAT MU NE DA MIRA: Đoković odustao i od Dohe!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*